Koti-ilta kokatessa ja pelatessa

0
(0)

Oletko sinä huomannut kuinka arkemme on muuttunut vaihvihkaa? Olemme vähentäneet kavereiden luona käymistä ja tyytyneet useimmiten viestittelemään sosiaalisen median kautta. Digiaika on tuonut paljon muutoksia arkeemme, osa niistä positiivisia ja osa ei välttämättä niinkään, mutta yhteiskunnat ja arkemme ovat aina kehittyneeet ja muuttuneet. Tällä kertaa emme ota esille mitään reseptiä, vaan pikemmin nykyaikaisen arki-illan suomalaisessa kodissa, jota hallitsee monet digitaaliset perusteet.

Mitä tänään syötäisiin?

Monesti kotona esiin nouseva kysymys liittyy ruokaan ja syömiseen, mutta vastaus tulee usein sitten tästä uudesta alustasta. Me saatamme etsiä eri suoratoistokanavien palveluista ruokaohjelmia, joista saamme uusia ideoita – se on sitten meistä kotikokkina kiinni, teemmekö juuri kuten televisiossa, vai lähdemmekö muuttamaan ruokia omaan makuumme ja rajoituksiimme sopivaksi. Nykyäänhän ei tarvitse edes välttämättä lähteä käymään kaupassa, kun voi tilata kaikki ainekset kotiin valmiiksi toimitettuna. Kotitoimitukset eivät ole aivan jokapaikassa vielä saataville, mutta vähitellen viimeinenkin sopukka tulee erilaisten kuljetus-ja lähettipalveluiden piiriin, jotka kuljettavat niin valmiit ruoka-annokset, kuin ruoka-ainekset koteihimme.

Toisaalta emme jaksa nykyaikana odottaa edes sen ruoan valmistumista uunista tai grillistä tai savustimesta ilman että vietämme aikaa digitaalisilla alustoilla. Me luemme uutisia, huhuja, katselemme kuvia ja etsimme vinkkejä, sekä saatamme pelata aikuisten pelejä esimerkiksi casino.netbet.fi sivustolla ajankuluksi. Muista vain, että mikäli pelaat rahapelejä, tee se vastuullisesti, äläkä koskaan panosta sellaista rahaa, mitä tarvitset omassa arjessasi.

Pelaaminen on myös aikuisten tapa kokoontua yhteen. On se peli-ilta sitten lautapelin, digipelin tai korttipelin äärellä, kuuluu siihen illanviettoon aina myös ruoka ja juomat. Mitä sinä ehdottaisit tarjoiltavaksi peli-iltaan, jossa on vain aikuisia? Vai oletko sitä mieltä, että kun pidetään aikuisten peli-iltoja, niin jokainen toisi jotain mukanaan ja sitten kaikilla olisi vähän enemmän valinnanvaraa tarjoiluissa?

Yhdessä oleminen ja yhdessä tekeminen

Yhteiskuntamme on digitalisaation myötä muuttunut monessa ammatissa entistä kevyemmäksi – tarkoittane sitä, että meillä on vapaalla enemmän energiaa tehdä asioita – kokata kotona, käydä ulkona kävelyllä, maksaa personal trainerille rääkkäämisestä. Muutos on antanut meille mahdollisuuden viettää myös enemmän aikaa rakkaidemme kanssa – kokata yhdessä, pelata yhdessä ja vaikka suunnitella tulevia tapahtumia yhdessä. On sitä aikaa ennenkin ollut, mutta tilastollisesti yhteiden aika olisi mahdollisesti nykyään entistä enemmän, mutta käytämme siitä paljon digitaalisiin alustoihin kuten sosiaaliseen mediaan ja niihin suoratoistokanaviin. Välillä on hyvä kuitenkin ottaa irtiotto digistä, ottaa kiinni ystävän tai rakkaasi kädestä, ja lähteä ulos.

Digialustojen kokkausopit

Oletko löytänyt omat suosikkisi netin monista lähteistä? Esimerkiksi meillä toimituksessa on muutama kokki ja leipuri, joiden videoita seuraamme enemmän kuin toisten. Usein syy saattaa olla henkilössä enemmän kuin varsinaisesti siinä, mitä hän tekee, tai sitten sattuu käymään niin, että sekä henkilö, että hänen kokkaustyylinsä vain sopivat omaan ajatteluun, aivan kuten Jamie Oliver sopii meille.

Välillä YouTube tai suoratoistokanavat tarjoavat hyvän idean, jota sitten kotioloissa tuunataan itselle soveltuvaksi. Varsinkin jos alkuperäisessä ohjeessa on ollut ainesosia, jotka eivät yksinkertaisesti omalle keholle sovi, niin silloin saattaa siitä alkuperäisestä ohjeesta syntyä aivan uudenlainen ruokalaji.

EIi pidä kotikokkauksessa myöskään pelätä virheitä – niitä tulee aina, mutta kun kokkaa omalla sydämmellä ja käyttää raaka-aineita, jotka tuntee ja joista pitää, niin siinä on jo hyvä lähtökohta. Toinen hyvä perusajatus on maistaa välillä myös uusia raaka-aineita, kaikesta ei tarvitse pitää, mutta joskus testaaminen voi tuoda aivan uusia raaka-aineita omaan raaka-aine repertuaariin, joita siellä ei ole aiemmin ollut. Eikä niiden tarvitse välttämättä aina maksaa maltaita, edullisiakin vaihtoehtoja voi kaupoissa tulla vastaan.

Se, että tällä kertaa artikkeliin lipsahti kaksi brittiä, ei tarkoita, etteivätkö sienirisotto, tai italialaiset lihapullat maistuisi aivan yhtä hyvin kuin perus savustettu lohi ja suomalaiset uudet perunat.

Hyvää ruokahalua, ja hyviä yhteisiä hetkiä ystävien kanssa.

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa