Ainekset
1 kg Salakis jogurttia valutettuna
1-1½ kurkkua
suolaa
3 valkosipulinkynttä*
½-1 puntti tuoretta tilliä
oliiviöljyä
Resepti
Pese ja kuori kurkku halutessasi. Halkaise kurkku ja kaavin siemenosa pois. Raasta kurkku ja valuta hetki. Puserra loput nesteet pois.
Kuori ja pienennä valkosipulit veitsellä.
Silppua tilli pieneksi.
Yhdistä kaikki ainekset paitsi oliiviöljy, ja sekoita hyvin. Nosta jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi. Tarkista maku ja lisää suolaa tarpeen mukaan. Lisää pinnalle oliiviöljy.

Laita tarjolle.
Valuta jogurtti. Katso tästä ohje:
Vinkki
Voit halutessasi laittaa tarjolle tzatzikin päälle muutaman oliivin.
HUOM!
Tämä on vain yksi versio tzatzikin valmistuksesta missä on huomioitu ruokarajoitteita.
*Mikäli tuore valkosipuli ei sovi niin voit kokeilla valkosipulijauhetta. Voit myös kokeilla ruohosipulia tai kevätsipulin vihreitä varsiosia. Maku on toki erilainen.