Kantarellimaustevoi

0
(0)

Ainekset

noin 300g kantarelleja *

250g voita

1 kevätsipuli

öljyä  tai voita

suolaa

musta- ja valkopippuria myllystä

sipulijauhetta

kuivattua timjamia

***leivinpaperia tai tuorekelmua

Resepti

Sulata sienet ja silppua pieneksi.  Silppua kevätsipuli pieneksi. Paista ensin pannulla ilman rasvaa. Paista, kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut. Lisää tilkka rasvaa ja mausteet. Paista sen verrran, että sienet saa hieman väriä. Lisää osa  eli noin 1/3 osa silputusta kevätsipulista. Nopea lämmitys sipulille. Tarkista maku. Nosta sivuun jäähtymään.

Notkista hieman huoneenlämpöistä voita. Sekoita sienimassaa joukkoon pienissä erissä. Sekoittuu helpommin erissä laittettuna. Lisää  joukkoon kevätsipulia uudemman kerran. Noin ½ jäljellä olevasta määrästä. Loput koristeeksi tai sienimoussen joukkoon.

Ota leivinpaperiarkki ja nostele tasainen vana sienivoimassaa arkin melkein keskiosaan. Rullaa arkkia massan ympäri ja muotoile tasaisen  tangon muotoon. Käytä apuna leivinpaperin reunoja ja kierrä varoen.

Taita päädyt alle ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Viipaloi haluamasi kokoinen pala ja kruunaa sillä esimerkiksi hyvä pihvi. Käytä tuote muutaman päivän aikana. Toki voit pakastaa osan, mutta huomioi ettei säily sielä ikuisuuksia. En säilöisi 2 kuukautta enempää. Pakastaessa suosittelen pakastamaan annosnapeiksi leikattuina.

HUOM!

* Käytin osan sienimassasta kantarellimousseen tekoon.  Voit käyttää kaiken sienimassan tämän maustevoin tekoon, mutta silloin saattaa olla tarve hieman suuremmalle voin määrälle. Riippuen millainen lopputulos on omaan makuusi. Onko hallitsevana voi vai sienimassa, eli sen oman sopivan balanssin löytyminen on tässä suuressa roolissa. Kokeilemalla.

*** Poikkeuksellisesti käytin leivinpaperia.  Tuorekelmu on tähän helpompi.  Tuorekelmun kanssa massaa on  helpompi työstää tangoksi.

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa