Ainekset
noin 300g kantarelleja *
250g voita
1 kevätsipuli
öljyä tai voita
suolaa
musta- ja valkopippuria myllystä
sipulijauhetta
kuivattua timjamia
***leivinpaperia tai tuorekelmua
Resepti
Sulata sienet ja silppua pieneksi. Silppua kevätsipuli pieneksi. Paista ensin pannulla ilman rasvaa. Paista, kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut. Lisää tilkka rasvaa ja mausteet. Paista sen verrran, että sienet saa hieman väriä. Lisää osa eli noin 1/3 osa silputusta kevätsipulista. Nopea lämmitys sipulille. Tarkista maku. Nosta sivuun jäähtymään.
Notkista hieman huoneenlämpöistä voita. Sekoita sienimassaa joukkoon pienissä erissä. Sekoittuu helpommin erissä laittettuna. Lisää joukkoon kevätsipulia uudemman kerran. Noin ½ jäljellä olevasta määrästä. Loput koristeeksi tai sienimoussen joukkoon.
Ota leivinpaperiarkki ja nostele tasainen vana sienivoimassaa arkin melkein keskiosaan. Rullaa arkkia massan ympäri ja muotoile tasaisen tangon muotoon. Käytä apuna leivinpaperin reunoja ja kierrä varoen.
Taita päädyt alle ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Viipaloi haluamasi kokoinen pala ja kruunaa sillä esimerkiksi hyvä pihvi. Käytä tuote muutaman päivän aikana. Toki voit pakastaa osan, mutta huomioi, ettei säily siellä ikuisuuksia. En säilöisi 2 kuukautta enempää. Pakastaessa suosittelen pakastamaan annosnapeiksi leikattuina.
HUOM!
* Käytin osan sienimassasta kantarellimousseen tekoon. Voit käyttää kaiken sienimassan tämän maustevoin tekoon, mutta silloin saattaa olla tarve hieman suuremmalle voin määrälle. Riippuen millainen lopputulos on omaan makuusi. Onko hallitsevana voi vai sienimassa, eli sen oman sopivan balanssin löytyminen on tässä suuressa roolissa. Kokeilemalla.
*** Poikkeuksellisesti käytin leivinpaperia. Tuorekelmu on tähän helpompi. Tuorekelmun kanssa massaa on helpompi työstää tangoksi.