Joulun olutleipä

0
(0)

6 dl tummaa olutta (Kozel esimerkiksi)

50 g tuorehiivaa eli 1 pkt

2 dl vaaleaa siirappia

2 dl kaljamaltaita

2 dl vehnäleseitä

2  tl suolaa

2 dl ruisjauhoja

8 dl vehnäjauhoja

Tilkka rasvaa vuokien voiteluun

Ota tilava kattila.

Lämmitä olut kattilassa kädenlämpöiseksi. Nosta kattila pois levyltä.

Murenna joukkoon hiiva, siirappi ja maltaat joukkoon. Lisää vehnälese, suola ja jauhot. Sekoita  nopeasti sekaisin.

Voitele 2 kpl noin 1½ litran vetoista leipävuokaa. Nostele taikina tasaisesti  leipävuokiin . Anna kohota peitettynä lämpimässä  noin tunnin ajan. Taikina on aika löysää, joten kannattaa peittää kelmulla/leivinpaperilla ennen ohutta pyyhettä.

Paista leipiä 175-asteisen uunin alaosalla noin tunnin ajan.

Jäähdytä hetki ja kumoa.

Joulun olutleipä
Joulun olutleipä

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa