Uudet/varhaisperunat pakastimeen

Pakastettuja varhais/uusia perunoita
Perunaa
Suolaa
vettä
tilliä
pakastuspusseja
Rapsuta perunat aivan, kuten normaalisti tekisit.

Laita perunoita suolalla maustettuun kiehuvaan veteen. Itsellä joukossa myös tillinoksia. Keitä 3-5 minuuttia perunan koosta riippuen. Mieluummin vähän ali kuin yli, jos et ole varma kauanko kiehautat.

Laita perunat kylmään veteen. Jäähdytys, kuivaus ja minigrippiin tillin kera. Muutama tillinoksa riittää. Pakasta.

Itse teen pienissä erissä. Jos laitat enemmän niin vesi kannattaa vaihtaa välillä. Reikäkauha, iso kattila ja 8-10 litran ämpäri on tässä puuhassa loistava apu.
Kun tarvitset näitä perunoita niin ota edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan tai suoraan pakastimesta kattilaan onnistuu myös. Osa keittää vedessä, mutta itse tykkään höyryttää kypsiksi.
Pakastuksen jälkeen keität näitä, kuten perunaa muutenkin.
Tikulla/haarukalla kokeilemalla kypsyyttä.
Meillä näitä nautitaan jouluna kalaherkkujen kanssa.
