Pääruoat


”Pääruoat” ovat ruokalajeja, jotka tarjoillaan aterian keskivaiheilla ja ne muodostavat yleensä aterian pääosan. Pääruoat ovat usein suurempia annoksia kuin alkuruoat ja ne voivat sisältää lihaa, kalaa, kasviksia, pastaa tai muita täyttäviä komponentteja. Pääruoat ovat tärkeä osa monenlaisten ruokakulttuurien perinnettä ja niitä voi olla monenlaisia.

Joitakin yleisiä pääruokia ovat:

  1. Liha- ja kalaruoat: Esimerkiksi pihvit, paistit, fileet, grillatut kalafileet ja curryt.
  2. Pasta- ja risottoruoat: Kuten lasagne, carbonara, spagetti bolognese, risotto alla Milanese jne.
  3. Kasvisruoat: Erilaiset kasviscurryt, kasvispaellat, wokit, quinoasalaatit jne.
  4. Keitot ja pataruoat: Kuten lihakeitto, kalaruoka, linssikeitto, lihapata, vihannespata jne.
  5. Salaatit: Vaihtoehtoisesti salaatti voi olla pääruokana, kun siihen sisällytetään esimerkiksi kanaa, kalaa, juustoa tai papuja.
  6. Pizza ja piirakat: Erilaiset täytetyt pizzat ja piirakat voivat toimia myös pääruokana.
  7. Aasialaiset ruoat: Kuten wokit, pho-keitto, sushi ja dumplingsit.

Pääruoat ovat monipuolisia ja tarjoavat mahdollisuuden nauttia erilaisista mauista ja ruokakulttuureista. Niitä voidaan valmistaa monella eri tavalla ja ne voivat sisältää monia erilaisia ainesosia. Pääruokien valmistuksessa käytetään usein enemmän aikaa ja vaivaa kuin alkuruokien tai jälkiruokien valmistuksessa, ja ne ovat monille aterian odotetuin ja täyttävin osa.

Lisää kalaa ruokavalioon – katso parhaat vinkit!

Kalapäivä, tarjoukset, pakasteet ja ennakkoluulottomuus. Siinä joukko vinkkejä, joilla suomalaiset ovat lisänneet kalaa ruokavalioonsa. Toukokuu on…

Kesän parhaat kalareseptit!

Toukokuussa vietetään Kalakuuta, joten haasta itsesi ja ystäväsi siihen mukaan! Kalakuun viettäminen on helppoa: syö kalaa vähintään kahdesti…

Kanakepit hodareihin

Ainekset 4x 400g kananjauhelihaa 1 dl pankojauhoa 1 dl turkkilaista jogurttia mustapippuria rouhittuna suolaa valkopippuria rouhittuna kuivattua…

Vapun parhaat silliherkut

Vappu ja silli kuuluvat erottamattomasti yhteen, ja silliherkut maistuvat vappupäivänä katettavalla brunssilla tai piknikillä. Monen vappuperinteeseen…

Bulgarialainen moussaka mix

Bulgarialainen moussaka mix 600g kanan/possun jauhelihaa 2 prk Mutti tomaattimurskaa 2  pieni prk tomaattipyre 1 dl kevätsipulisilppua 2 kpl…

Seafood Chef vastaa: kuuluko porkkana kalakeittoon?

Helmikuun 14. päivänä vietetään kansallista kalakeittopäivää. Hallitseva Seafood Chef Ville Neulanen kertoo parhaat vinkit siihen, miten syntyy maukas…

Tuleva kesä, kaverit ja grilliruoka

Kuinka hyvä sinä olet grillaamaan vai oletko enemmänkin grilliruokien syöjä? Seuraatko mieluummin vierestä, kun joku toinen grillaa? Jokainen meistä…

Nacho paneroidut kanapalat

Aineosat: 1 kg kanan sisäfileetä miedosti suolattu 1 vajaa  pussi Nacho Indian maissilastuja (450g) * suolaa ja pippuria Ohjeet Avaa rasiat ja…

Kolme herkullista resepti-ideaa loppiaislounaalle – tarjoa kalaa monessa muodossa!

Kutsu ystävät kylään loppiaisena ja tarjoile huikean herkullista bouillabaissea, tyylikkäitä kalarullia tai fish & chipsiä mutkattomasti suoraan…