Fazerin valloittavat herkut uuden vuoden alkuun

Vaikka jouluinen herkuttelusesonki jääkin vuoden vaihtuessa taakse, ei pienistä makeista nautinnoista ja iloisen yhdessäolon merkeissä jaetuista herkkuhetkistä kannata luopua uudenkaan vuoden puolella. Fazer tarjoaa alkuvuoden herkutteluun houkuttelevia uutuuksia niin pieneen … Lue lisää

Kalan eri valmistustavat tutuiksi

Teetkö aina uunikalaa, vai kuuluuko tapoihisi paistaa kala pannulla? Onko bravuurisi kenties kalakeitto? Ostatko graavikalan aina valmiina? Jos haluat vaihtelua, kalan eri valmistustapoihin on helppo tutustua Vedestä ruokapöytään -videokirjaston Ruokaa … Lue lisää

Vuoden keittokirja on Sienihullu

Anu Braskin kokonaisvaltainen sieniruokakirja Sienihullu (Readme.fi) on Vuoden keittokirja vuonna 2022. Lisäksi Ruokatoimittajat ry jakoi kunniamaininnat teoksille Kansallisteatterin näyttelijöiden reseptikirja (Otava) ja Ninja keittiössä (Tammi). Palkinnot jaettiin Viini & Ruoka … Lue lisää

Miten syyskuun ruokakulujen minimoinnin kävi?

Alkuperäinen haaste löytyy tästä: https://www.reseptinurkka.fi/ajankohtaista/syyskuun-ruokakulut-pienemmaksi-haaste/ Mitä jäi käteen? Osiltaan kauppareissuilla ei mitään uutta, koska jo tottunut siihen, ettei kaikkea voi ostaa tarjouksen perusteella. Tässä kohtaa korostuu se asia, että mikäli … Lue lisää

Joululaatikot tehdään ajoissa

Miksi nyt? Näin syyskuun viimeisenä päivänä on taas hyvä hetki pohtia joulua ja jouluruokia.  Olen aina tehnyt joululaatikot valmiiksi pakakseen viimeistään viikolla 42. Ajoittuu sopivasti etelän syyslomaviikkoon. Monille tuossa ajassa … Lue lisää