Ainesosat
3 kpl munakoiso
1 prk Mutti tomaattimurskaa/kirsikkatomaatti
1 rkl kuivattua oreganoa
1 ruukku persiljaa
1pkt Filos fetaa L
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
juustokuminaa
kanelia
sokeria
Työvaiheet
Pese munakoisot, kuivaa ja halkaise pituussuunnassa. Tee veitsellä ristiviiltoja. Varo rikkomasta kuorta.
Aseta munakoisot pellille, jossa leivinpaperi suojana, siten et ristikkopuoli on ylös. Sipaise sudilla hieman oliiviöljyä + suolaa pintaan. Paista uunissa 200-225C* 30-45 minuuttia.
Munakoisojen ollessa uunissa tee tomaattikastike. Laita mutti kattilaan pienen öljytilkan kera. Pienellä vesitilkalla huuhtaise purkista loput tomaattisoseesta. Lisää mausteet oman maun mukaan persiljaa lukuunottamatta. Silppua persilja pieneksi ja jätä sivuun odottamaan.
Anna kiehua hiljakseen matalalla lämmöllä. Saa paksuuntua reilusti eli keitä kasaan. Jos käytät Mutti kirsikkatomaattia niin painele ne tomaatit murskaksi esim lastalla. Lisää loppuvaiheessa persiljasilppu, mutta jätä pieni osa koristeluun.
Kun munakoisot ovat pehmenneet niin 1). Kaavi massa, mutta älä riko kuorta, ja sekoita tomaattien joukkoon. Sekoita ja täytä. 2). laita kastiketta suoraan munakoisojen päälle ja levitä tasaiseksi.
Laita munakoisot takaisin uuniin. Noin 200C ja 20 minuuttia. Ota uunista ja murusta päälle feta. Laita uuniin hetkeksi. Sen verran vain, etttä Feta lämpenee ja saa vähän väriä. Valmis.
Laita pinnalle koristeeksi ne loput persiljasta.
Nauti.
Itse käytin tapaa 2. Toimii.