Pakastetut varhais/uudet perunat jouluksi

0
(0)

Perunaa (Annabelle*)

suolaa

tilliä

pakastepusseja

vettä

Pese ja putsaa perunat kuorettomaksi. Tähän käy perunankuorimiskone, juuresharja tai hanskat  Myös raaputtaminen veitsellä käy.

Keitä perunoita nopeasti suolalla maustetussa vedessä, jossa halutessasi on  joukossa muutama tillinoksa. Keittoaika  vain muutama minuutti, koska nyt vain esikiehautetaan. 3-5 minuuttia riittää.

Veden pitää  kiehua. Nosta  perunat kylmään veteen. Reikäkauha on hyvä apuri tässä puuhassa. Jäähdytä perunat nopeasti.  Kaada vesi pois ja aloita pussittaminen.

Laita pakastepussiin muutama tillinoksa ja laita perunoita pussiin  kerta-annoksen verran.  Poista ylimääräinen ilma pussista ja sulje. Laita jääkaappiin kylmenemään muutamaksi tunnksi ja nosta siitä sitten pakastimeen.

Kun haluat valmistaa nämä loppuun niin pakasteesta suoraan kiehuvaan veteen tai höyryttämällä. Keitä kypsäksi. AIvan kuten muutoinkin keittäsit perunaa.

Nämä perunat tuo jouluaterian ja mutkin talven juhlat uudelle tasolle.  Nämä perunat ja joulun kalakattaus on loistava yhdistelmä. Ja toimii myös  paistille ja vastaaville.

Hyvät apurit on pari ämpäriä  ja vati. Iso kattila keittovaiheeseen. Mikäli siis teet isomman erän.

*Oma  valintani oli Annabelle perunalajike. 

*Jotkut kuivaavat perunat ennen pakastepussiin laittamista.Tee tämä vaihe jos haluat.   Itse nostan reikäkauhalla tai käsin perunat pussiin ja siinä vain ravistelen enimmät mahdolliset vesipisarat.

*Vakumointi toimii myös.

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa