Pakastetut varhais/uudet perunat jouluksi

Perunaa (Annabelle*)
suolaa
tilliä
pakastepusseja
vettä
Pese ja putsaaa perunat kuorettomaksi. Tähän käy perunankuorimiskone, juuresharja tai hanskat Myös raaputtaminen veitsellä käy.
Keitä perunoita nopeasti suolalla maustetussa vedessä, jossa halutessasi on joukossa muutama tillinoksa. Keittoaika vain muutama minuutti, koska nyt vain esikiehautetaan. 2-3 minuuttia riittää.
Veden pitää kiehua. Nosta perunat kylmään veteen. Reikäkauha on hyvä apuri tässä puuhassa. Jäähdytä perunat nopeasti. Kaada vesi pois ja aloita pussittaminen.
Laita pakastepussiin muutama tillinoksa ja laita perunoita pussiin kerta-annoksen verran. Poista ylimääräinen ilma pussista ja sulje. Laita jääkaappiin kylmenemään muutamaksi tunnksi ja nosta siitä sitten pakastimeen.
Kun haluat valmistaan nämä loppuun niin pakasteesta suoraan kiehuvaan veteen tai höyryttämällä. Keitä kypsäksi. AIvan kuten muutoinkin keittäsiit perunaa.
Nämä perunat tuo jouluaterian ja mutkin talven juhlat uudelle tasolle. Nämä perunat ja joulun kalakattaus on loistava yhdistelmä. Ja toimii myös paistille ja vastaaville.
Hyvät apurit on pari ämpäriä ja vati. Iso kattila keittovaiheeseen. Mikäli siis teet isomman erän.

*Oma valintani oli Annabelle perunalajike.
*Jotkut kuivaavat perunat ennen pakastepussiin laittamista.Tee tämä vaihe jos haluat. Itse nostan reikäkauhalla tai käsin perunat pussiin ja siinä vain ravistelen enimmät mahdolliset vesipisarat.
*Vakumointi toimii myös.
