Riisilevyjä
vettä
avokadoa
salaattia
kurkkua
ruohosipuli ja/tai tilliä
savulohta/kylmäsavulohta/graavattua
katkarapuja
maustekastikkeet, sitruunaa, sitruunamehua
Valmistusohje
Huuhtaise salaatti ja kurkku. Kuivaa. Revi salaattia pienemmäksi ja suikaloi kurkku.
Sulata katkaravut ja purista neste pois.
Halkaise avokado ja poista kivi. Koverra avokadoa valmiiksi kulhon tai ota siivuja ruokaveitsellä kääryleitä tehdessä.
Silppua kulhoon tilli/ruohosipuli.
Kala valmiina siivuina (jos kylmäsavu tai graavi) tai ota lusikalla lohkoja kääryleitä tehdessä.
Sitruunamehua avokadon päälle pilkkoessa tai kasausvaiheessa. Näin halutessa.
Kastele riisipaperi pakkauksen ohjeen mukaan. Aseta alustalle ja aloita täyttäminen. Pohjalle salaattia, kurkkua, yrttiä, kalaa/katkarapua, yrttiä, avokadoa. Ja sulje käärö.
Olemme tehneet erikseen lohi- ja katkaraputäytteiset. Dippaile makusin mukaan soijakastikkeeseen tai kreikkalasieen jogurttiin , joka on maustettu ripauskella suolaa ja ruohosipulia.
Linkkejä:
Kesäkääryle on hyvä vaihtoehto myös porukalle yhdessä tekemiseen.