Ainekset
noin 2 kg perunaa (Annabelle)
6 prk Arla lempi ruokakerma 22%
valkosipulijauhe Santa Maria
tilkka rasvaa
*suolaa
Resepti
Kuori perunat.
Voitele uunivuoka. Viipaloi perunat veitsellä tai esimerkiksi mandoliinin avulla.
Asettele vuokaan viipaloituja perunoita kerros tai pari ja sirottele päälle valkosipujauhetta ja suolaa halutessasi. Lado uusi kerros viipaloituja perunoita ja toista maustaminen. Jatka kunnes perunat on käytetty.
Käytä valkosipulijauhetta sen mukaan miten voimakkaasta mausta pidät.
Ravista ruokakermat ennen avaamista. Kaada perunoiden päälle.
Paista kiertoilmauunissa noin 175 asteessa noin 1h- 1½ h. Jos perunat uhkaavat tummua liikaa niin tiputa lämpötilaa.
Kokeile kypsyyttä tikulla/haarukalla. Perunat ovat pehmeitä ja vuoka ei ui ruokakermasta, vaan perunat ovat imaisseet nesteen.
Jotta uuni pysyy siistinä, niin laita uunipellin päälle leivinpaperi ja sen päälle uunivuoka. Varovaisesti nosto ettei luista pois.