Kreikkalaishenkinen suolainen juustokakku (24-26cm vuoka)
Pohja:
1pkt Semper Toasty Vit (GL)
nestettä kostutteluun (maito, vissy, fondista liemi tms)

Täyte:
1½ tuore kurkkua
2/3 kevätsipulin varsia
½ punttia tillisilppua
15-20 kpl kivettömiä kalamata oliiveja
100-150g minitomaatteja (kirsikka tai miniluumu)
2 prk (400g) Creme Bonjour tuorejuusto ruohosipuli (L)
150g Fetajuustoa (L)
100g smetanaa (L)
1prk (200g) Creme frainche (L)
Mustapippuria
suolaa
1 prk vispikerma kevysti vaahdotetuna (L)
4-5 aurinkokuivattua tomaattia (öljyssä) silputtuna
8 kpl liivatelehtiä (Lidlin) + noin ½ dl neste


Koristeluun:
100g Fetaa
paprikaa
kalamata oliiveita (kivetön)
salaattia
kevätsipulia
Ohjeet
Kuori kurkku, pätki kolmeen osaan ja halkaise. Kaavi siemenet pois lusikalla. Pilko pieneksi ja laita kulhoon.
Silppua pieneksi kurkun joukkoon myös tilli, oliivit, molemmat mainitut tomaatit, kevätsipulinvarret.
Murusta joukkoon feta. Lisää joukkoon smetana, creme frainche ja tuorejuustot. Sekoita hyvin. Mustapippuria myllystä oman maun mukaan. Samoin suola. Nyt on massa valmis tähän asti.
Huomaa, että joukkoon tulee vielä liivate nesteineen ja kevyesti vaahdotettu kermavaahto.
Vaahdota vispikerma kevyeksi vaahdoksi. Saa olla löysää vaahtoa. Nosta jääkaappiin odottamaan.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Jos käytät kostutukseen fondi + vesi niin valmista se nyt ja laita sivuun jäähtymään.
Aseta reunakalvo irtopohjavuoan reunoille. Pohjaa ei nyt tarvita. Itse tein tämän suoraan tarjoiltavaan astiaan ja alla oli kakkukartonki. Tämän alla oli kostutettu talouspaperi apuna ettei pääse liukumaan kuljetuksessa.
Leikkaa leivistä reunat pois ja asettele vuokaan. Osaa joutuu leikkaamaan ja hieman taiteilemaan et saa nätisti.
Kostuta varovasti valitsemallasi nesteellä.
Lämmitä neste ja sulata joukkoon liivatelehdet yksitellen. Jokaisesta tietenkin vesi puristettu pois. Katso et kaikki on kunnolla sulannut ja anna nyt jäähtyä hieman.
Sekoita liivateliuos varovaisesti ohuena nauhana massan joukkoon ja samalla koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto. Kääntele muutamia kertoja et kaikki on sekaisin.
Laita massa vuokaan. Ja tasoita pinta tasaiseksi. Nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
Fetajuustoa murustettuna, paprikasilppua, kalamata oliiveita, salaattia, kevätsipulia.
Jos joudut kuljettamaan kakun, niin avaa reunavuoka ja kalvo vasta kohteessa.
Muutoin poista nämä, ja koristele haluamallasi tyylillä.
GL= Gluteeniton
L= Laktoositon