*600g kylmäsavulohta
2prk Creme Bonjour tuorejuusto yrttitarha
1 prk Flora täyteläinen 38%
tilliä ja/tai ruohosipulia silputtuna oman maun mukaan
1 prk smetanaa (350g)
*6-7 siivua Pirkka gluteeniton paahtoleipä (pakaste) ilman reunoja
1dl kalalientä kostuttamiseen + liivateneste
7 kpl liivatelehtiä
suolaa ja pippuria maun mukaan jos tarve
Koristeluun: 200g Kylmäsavulohta, tuorekurkkua, tomaattia, salaattia, tilliä/ruohosipuli, kirsikkatomaatteja , sitruuna tai lime.
Leivinpaperi, reunakalvoa, irtopohjavuoka.
Aseta leivinpaperi irtopohjan päälle ja laita reuna kiinni. Aseta reunoille reunakalvoa tai vaihtoehtoisesti leivinpaperista suojat.
Muutama rasvatippa reunoilla auttaa kalvoa/leivinpaperia pysymään paikoillaan. Voit myös laittaa ilman pohjaa suoraan tarjoiluastiaan.
Vatkaa flora kevyeksi vaahdoksi ja laita jääkaappiin odottamaan. Tee kalaliemi fondista tai kuutiosta. Leikkaa leivistä reunat pois ja asettele vuoan pohjalle. Osaa joutuu hieman leikkaamaan ja muotoilemaan.
Ei tarvii saada tiivistä leipäpohjaa. Kostuta leipiä varovaisesti lusikan tai sudin avulla.
Laita liivatelehdet kylmään veteen.
Leikkaa kala pieneksi silpuksi. Laita kulhoon tuorejuustot, smetana, ja Creme Fraiche ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon kalasilppu ja tilliä/ruohosipulisilppua. Sekoita hyvin. Lisää suolaa ja pippuria halutessasi.
Kiehauta tilkka vettä tai hyödynnä kalaliemen loppu. Purista neste pois liivatelehdistä ja sulata kuuman nesteen joukkoon. Anna ihan hetki jäähtyä ja valuta ohuena nauha täytemassan joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vaahdotettu flora. Sekoita hyvin.
Kumoa massa leipien päälle vuokaan ja siloita pintaan esim lusikalla tai nuolijalla. Kelmuta tai suojaa muuten pinta ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4h, mutta mielellään yön yli.
Irroita reuna varovasti ja poista vuoan pohjalevy. Pujota varovaisesti kakkunostin leipien ja leivinpaperin väliin. Nosta tarjoiluastiaan. Jos ei onnistu tai epäröit niin voit laittaa leivinpaperin kanssa suoraan tarjouluastiaan. Siisti leivinpaperin reunat. Koristele haluamallasi tavalla.
*Täytteen kylmäsavulohen tilalla voi käyttää myös ihan savulohta tms kalaa.
* pohjan voi myös tehdä rasva + hapankorppumuru tai vastaavaa.