Hyydytetty lohikakku

5
(1)

*600g kylmäsavulohta

2prk Creme Bonjour tuorejuusto  yrttitarha

1 prk Flora täyteläinen 38%

tilliä  ja/tai ruohosipulia silputtuna oman maun mukaan

1 prk smetanaa (350g)

*6-7 siivua Pirkka gluteeniton paahtoleipä (pakaste) ilman reunoja

  1dl kalalientä kostuttamiseen + liivateneste

7 kpl liivatelehtiä

suolaa ja pippuria maun mukaan jos tarve

Koristeluun: 200g Kylmäsavulohta, tuorekurkkua, tomaattia, salaattia, tilliä/ruohosipuli, kirsikkatomaatteja , sitruuna tai lime.

Leivinpaperi, reunakalvoa, irtopohjavuoka.

Aseta leivinpaperi irtopohjan päälle ja laita reuna kiinni. Aseta reunoille reunakalvoa tai vaihtoehtoisesti leivinpaperista suojat.

Muutama rasvatippa reunoilla auttaa kalvoa/leivinpaperia pysymään paikoillaan. Voit myös laittaa ilman pohjaa suoraan tarjoiluastiaan.

Vatkaa flora  kevyeksi vaahdoksi ja laita jääkaappiin odottamaan.  Tee kalaliemi fondista tai kuutiosta. Leikkaa leivistä reunat pois ja asettele vuoan pohjalle. Osaa joutuu hieman leikkaamaan ja muotoilemaan.

Ei tarvii saada tiivistä leipäpohjaa. Kostuta leipiä varovaisesti lusikan tai sudin avulla.

Laita liivatelehdet kylmään veteen.

Leikkaa  kala pieneksi silpuksi.  Laita kulhoon tuorejuustot, smetana, ja Creme Fraiche ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon kalasilppu  ja tilliä/ruohosipulisilppua. Sekoita hyvin. Lisää suolaa ja pippuria halutessasi.

Kiehauta tilkka vettä tai hyödynnä kalaliemen loppu. Purista neste pois liivatelehdistä ja sulata kuuman nesteen joukkoon. Anna ihan hetki jäähtyä  ja valuta ohuena nauha täytemassan joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vaahdotettu flora. Sekoita hyvin.

Kumoa massa leipien päälle vuokaan ja siloita pintaan esim lusikalla tai nuolijalla. Kelmuta tai suojaa muuten pinta ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4h, mutta mielellään yön yli.

Irroita reuna varovasti ja poista vuoan pohjalevy. Pujota varovaisesti kakkunostin leipien ja leivinpaperin väliin. Nosta tarjoiluastiaan. Jos ei onnistu  tai epäröit niin voit laittaa leivinpaperin kanssa suoraan tarjouluastiaan.   Siisti leivinpaperin reunat. Koristele haluamallasi tavalla.

*Täytteen kylmäsavulohen tilalla voi käyttää myös ihan savulohta tms kalaa.

* pohjan voi myös tehdä  rasva + hapankorppumuru tai  vastaavaa.

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 5 / 5. Arvostelut: 1

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa