0.7 kakkupohja

3.7
(3)

Ainesosat

kananmunia

hienosokeria

jauhoja (perunajauhoa, gl jauho, vehnäjauho, mixi jauhoista)

vuokaspray

Ohjeet

Punnitse munat kuorettomina ja grammoina.

Munien paino x 0.7 on sokerin ja myös jauhon määrä.

Muista nollata vaaka ennen sokerin  ja jauhon punnitusta  mikäli tarpeen.

Suosi samanlaisen astian käyttöä punnituksessa.

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi napakaksi vaahdoksi.  Vartti yleiskoneella.

Lisää jauhot vähitellen,  nostellen vaahdon joukkoon. 

Kaada vuokaan ja tiputa vuoka tasolle noin 20-30 cm korkeudelta.

Vuoka voidellaan  eli suihkaukset vuokasprayllä. Mitään jauhotusta ei tarvita.  Halutessa pohjalle pala leivinpaperia.

Paista uunin alimman tasolla 160 asteessa. Kokeile tikulla kypsyyttä. Kakun koosta ja uunista riippuu kauanko paisto kestää,  30min vai 1h ellei enemmän-

Ota kakku uunista ja tipauta tiskipöydälle noin 30cm korkeudesta. Odota muutama minuutti ja kumoa jäähtymään ritilälle.

Huom!

Teen kakkupohjat 1-2 päivää ennen täyttöpäivää.

PME kakkuvuoka on loistava valinta kakkupohjan tekoon.

Leivinjauhetta ei tarvita.

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 3.7 / 5. Arvostelut: 3

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa