Seuraa meitä: Tutustu löytämiimme resepteihin

Kahvipannacotta

3.3 dl  purkki kuohukermaa

3.7 dl täysmaitoa

(pääasia et maito+kermaa on 7dl, jonka mukaan muut aineet on laitettu)

1 dl sokeria

3 rkl pikakahvijauhetta

Reilu ½ rkl vaniljauute

4-5 kpl liivatelehti

Laita liivatelehdet kylmään veteen.

Kiehauta kattilassa maito, kerma, sokeri, kahvijauhe ja vaniljauute. Sekoita koko ajan ja varo ettei pala pohjaan. Varmista, että sokeri on sulanut. Riittää, että lämpenee reippaasti, mutta ei tarvitse porista täysillä.

Ota kattila sivuun.  Purista liivatteista vesi ja lisää seokseen yks kerrallaan. Sekoita hyvin. Jätä jäähtymään.  Laita yhteen isompaan kulhoon tai 4 annosmaljaan. Laita jääkaappiin hyytymään. Vähintään 4h.

Kahvikiille

2 dl vettä

2 rkl sokeria

1-2 rkl pikakahvijauhe

2kpl  liivatelehti

*Koristeet

Laita liivalehdet  kylmään veteen likoamaan. Ohjeen mukaan noin 5 min riittää.

Kiehauta vesi, sokeri ja kahvijauhe.   Nosta kattila sivuun, Purista liivatteista vesi ja lisää seokseen. Sekoita hyvin. Anna jäähtyä. Kaada varovasti hyytyneiden pannacottien päälle. Nosta takaisin jääkaappiin hyytymään.  Parin tunnin päästä on valmis koristeltavaksi.

* Liian hätäisenä laitoin pannacotan maljoihin ja jääkaappiin liian aikaisin. Olisi saanut jäähtyä vielä hetken. On hieman erottunut massa. Maku oli hyvä.

* Tässä maistuu kahvi voimakkaasti. Ei ole kovinkaan makea. Lisää sokeria jos maistuu makeampi kahvi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *