Jälkiruoat ja kakut

Jälkiruoat ovat ruokalajeja, jotka tarjoillaan pääruoan jälkeen aterian lopuksi. Ne ovat usein makeita herkkuja, jotka tarjoavat aterian päätteeksi makean ja nautinnollisen maistuvan kokemuksen. Jälkiruoat voivat kuitenkin olla myös hedelmäpohjaisia tai raikkaita vaihtoehtoja.

Jälkiruokia on monenlaisia ja ne vaihtelevat eri ruokakulttuureissa. Joitakin yleisiä jälkiruokia ovat:

  1. Kakut ja leivonnaiset: Esimerkiksi suklaakakku, juustokakku, omenapiirakka, marenkikakku, croissantit jne.
  2. Jäätelö ja sorbetit: Klassiset jäätelömaut ja raikkaat sorbetit ovat suosittuja jälkiruokia.
  3. Hedelmäsalaatit: Tuoreiden hedelmien sekoitus, johon voi sisällyttää myös jogurttia tai kermavaahtoa.
  4. Pannacotta: Italialainen jälkiruoka, joka on vaniljainen hyytelö, usein tarjoillaan marjojen tai kastikkeen kera.
  5. Suklaat ja makeiset: Suklaakonvehdit, fudge, karamellit ja muut makeiset ovat myös suosittuja jälkiruokia.
  6. Juustolautanen: Jälkiruoaksi voi tarjota erilaisia juustoja, pähkinöitä ja hilloja.
  7. Klassiset kermakakut: Kuten mustikkakukkakakku, sacherkakku ja red velvet -kakku.

Jälkiruoat ovat monille aterian kohokohta, ja ne tarjoavat mahdollisuuden herkutella ja nauttia makeista mauista päivän päätteeksi. Ne voivat olla yksinkertaisia tai monimutkaisia, ja usein niiden valmistus vaatii taitoa ja huolellisuutta esillepanossa.

Mansikkapalat (GL+L)

60cm uunin pellilliseen tee !½ kertainen annos. Pohja: 250 g voita laktoositon 2 1/2 dl vahvaa mansikkajuomaa  (mansikkahillosta ja vesi) 2½ dl…

Kahvipannacotta

3.3 dl  purkki kuohukermaa 3.7 dl täysmaitoa (pääasia et maito+kermaa on 7dl, jonka mukaan muut aineet on laitettu) 1 dl sokeria 3 rkl…

Glöet Sabayon marjoilla

Jouluinen Sara La Fountainin laatima GLÖET resepti. Glöet Sabayon marjoilla 5 kananmunan keltuaista 1 1/2 dl sokeria1 1/4 dl valkoista Glöet…

Liivatelehtien Bloom-arvo ei ole kotikokeille tuttu

Liivatelehtien monikäyttöisyys yllättää – kokeile vaahtokarkkeja tai balsamicokaviaaria Liivate eli gelatiini on proteiinista koostuva…

Kuorrutetut suklaamuffinit

Voit koristella kuorrutettavat muffinit värikkäillä nonparelleilla. Vain mielikuvitus on rajanasi! 150 g voita
 100 g tummaa suklaata
 3 kananmunaa
 1…

Valeviinerit

Tämä vaniljakreemillä täytetty leivonnainen muistuttaa viineriä, mutta on koostumukseltaan kuitenkin enemmän pullamainen. Taikina 2 1⁄2 dl kylmää…

Gluteeniton peltipulla

6 dl  haaleaa vettä3 pussia  (Lidl) kuivahiivaa1 tl suolaa2 dl sokeria (erikoishieno)1-1½ rkl kardemummaa150 g sulatettua voita tai…

Oreopallot suklaakuorrutteella

400g Oreo keksejä 200g tuorejuustoa 350g suklaata Murskaa keksit todella hienoksi  jauheeksi täytteineen.Ota sivuun keksimurskaa koristelua…

Superkuohkea kakku

Jos kahvittelun lomassa on tapana nauttia erilaisia kahvileipiä, etkä vierasta leipomista, niin tämä resepti kannattaa laittaa talteen. Lopputulos on…