Ainekset
4 tlk tonnikalapaloja vedessä
reilu 1 dl silputtua kevätsipulin vartta
reilu 1 dl silputtua tilliä
4 rkl kukkurallista creme fraiche*
4 kananmunaa
suolaa
mustapippuria rouheena myllystä
noin ½ dl kaurajauhoa
noin ½ dl kaurahiutale
rasvaa paistamiseen
Teko-ohjeet
Laita tonnikalat lävikköön valumaan. Silppua tilli ja kevätsipulin varret.
Laita tonnikalat kulhoon ja pienennä haarukan avulla eli riko niitä paloja. Lisää creme frainche, tilli ja kevätsipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin massan joukkoon.
Lisää lopuksi joukkoon kaurajauho ja -hiutale. Sekoita hyvin nämäkin. Peitä ja nosta jääkaappiin noin 15 minuutiksi.
Muotoile pieniä pihvejä ja paista lettupannulla molemmin puolin, kunnes saa kauniin väripinnan.
Tarjoa esimerkiksi keitettyjen uusien perunoiden ja kermaviilikastikkeen kera.
*creme fraichen voi korvata esimerkiksi smetanalla tai vastaavilla.