Ainekset:
1 kg poron jauhelihaa
400g porsaan jauhelihaaa
vajaa 1rkl rouhittua viherpippuria
1 tl mustapippuria
noin 1 tl suolaa
1 dl turkkilaista jogurttia (L)
½ dl creme fraiche (L)
ruokaöljyä
rasvaa paistamiseen
Vaiheet:
Rouhi kokonaiset viherpippurit morttelissa. Lisää mausteet jogurtin ja creme frainchen joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää kaikki jauhelihat ja sekoita hyvin.
Pyörittele tsasakokoisia pyöryköitä öljyn avulla. Aloita paistaminen. Paista siten et saavat kauttaaltaan väriä. Nosta uunivuokaan ja kypsennä loppuun 200*C noin 20 min.
Sain 36 pyörykkää tuosta määrästä.
** Voi laittaa kokonaan !½dl turkkilasita jogurttia tai muuta vastaavaa ja jättää pois creme frainchen. Tai korvaa osan smetanalla.
** Itsellä taas se tuttu ruokiin tarkoitettu pesuvati käytössä, minne ensin jogurtit ja muu + mausteet ja sitten vasta jauhelihat. Helppo sekoittaa.
** Pyöritin pyörykät kertakäyttökäsinein ja vieressä oli pieni lautanen missä hieman ruokaöljyä. Siihen aina dippasin toista kättä ja sain öljyä, joka helpotti pyöryköiden tekoa.
Varmista aina, että käyttämäsi tuotteet sopivat ruokavalioosi.