Poropyörykät (sipuliton, gl ja l)

0
(0)

Ainekset:

1 kg poron jauhelihaa

400g porsaan jauhelihaaa

vajaa 1rkl rouhittua viherpippuria

1 tl mustapippuria

noin 1 tl suolaa

1 dl turkkilaista jogurttia (L)

½ dl creme fraiche (L)

ruokaöljyä

rasvaa paistamiseen

Vaiheet:

Rouhi kokonaiset viherpippurit morttelissa.  Lisää mausteet jogurtin ja creme frainchen joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää  kaikki jauhelihat ja sekoita hyvin.

Pyörittele tsasakokoisia pyöryköitä öljyn avulla.  Aloita paistaminen. Paista siten et saavat kauttaaltaan väriä.  Nosta uunivuokaan ja kypsennä loppuun 200*C noin 20 min.

Sain 36 pyörykkää tuosta määrästä.

** Voi laittaa kokonaan !½dl turkkilasita jogurttia tai muuta vastaavaa ja jättää pois creme frainchen. Tai korvaa osan smetanalla.

** Itsellä taas se tuttu   ruokiin tarkoitettu pesuvati käytössä, minne ensin jogurtit ja muu + mausteet ja sitten vasta jauhelihat. Helppo sekoittaa.

** Pyöritin pyörykät kertakäyttökäsinein ja vieressä oli pieni lautanen missä hieman ruokaöljyä. Siihen aina  dippasin toista kättä ja sain öljyä, joka helpotti pyöryköiden tekoa.

Varmista aina, että käyttämäsi tuotteet sopivat ruokavalioosi.

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa