
- 2 kpl parsakaalia (700-800g)
- 3 rkl maissitärkkelystä (kukkurallista)
- 1 rkl (reilu) kuivattua rohosipulia
- 3 rkl creme frainche/smetana
- 2 kananmunaa
- 1-2 rkl parmesania raasteena
- mustapippuria myllystä
- suolaa
- rasvaa paistamiseen
Huuhtaise parsakaalit. Raasta kukinnot tai jauha koneella silpuksi. Lisää mausteet, parmesan ja maissitärkkelys. Sekoita hyvin.
Lisää creme frainche ja kanamunat yksitellen hyvin sekoittaen. Laita jääkaappiin noin 30-40 minuutiksi. Muotoile pihveiksi ja paista pannulla hyvä väri molemmin puolin. Käännä varoen kahden lastan avulla. Laita paistetut pihvit uunivuokaan ja kypsennä uunissa reilu 160`*C ja noin 30 minuuttia.
*Käsiteltäessä massa on hieman kosteaa, mutta pysyy yllättävän hyvin kasassa.
Annoksesta tuli 10 pihviä. Tarjosimme perunaporkkanasoseen kera.
Kastikkeena nokare creme frainchea.
Idea tähän ruokaan tuli Strömsö ohjelmasta ja alla linkki ohjelmassa
olleeseen reseptiin. Yllä oleva ohje on ruokavaliooni sopiva.
