Ainekset
1 pkt Vuohelan gluteeniton piirakkataikina (pakaste) / Fazer Gluteeniton Piirakkataikina 350g pakaste
1 nippu varsiparsakaalia eli bimi
200g Pirkka Parhaat paahdettu naudanpaisti *
2½ dl kermaa
1½ dl maitoa
3 munaa
½ tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 puntti persiljaa
1-2 dl Punaleima Emmental juustoraastetta
Työvaiheet
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Huuhtaise varsiparsakaali ja pilko pieneksi. Nuput voi jäädä kokonaisina. Kypsennä hieman sillä nämä kypsyvät vielä uunissa. Itse mikrotin muutaman minuutin pienessä tilkassa vettä. Poista vesi ja jätä jäähtymään.
Kauli kahden leivinpaperin välissä ja siirrä piirakkavuokaan. Taputa vielä tasaisesti reunoille ja pohjaa. Itse en käyttänyt leivinpaperia alla, vaan taikina suoraan piirakkavuokaan.
Pistele haarukalla reikiä pohjaan.
Pienennä paistisiivut. Silppua persilja.
Laita kulhoon maito, kerma, munat, ja mausteet. Vatkaa kaikki sekaisin. Lisää juustoraaste ja sekoita hyvin.
Aseta piirakkavuoan pohjalle ensin varsiparsakaali, sitten paisti, persiljasilppu ja lopuksi munamassa.



Paista 200C noin 30-40 minuttia alimmalla tasolla.
Piirakkavuoka 26cm
** Löytyy leikkelehyllystä.
