Seuraa meitä: Tutustu löytämiimme resepteihin

Moussaka

700g naudan jauhelihaa

8-10 keskikokoista perunaa

1x lihafondi

1x 500g tetra tomaattimurska

1 iso purkki Dolmio valkokastike

1pss (200-250g) Emmental juustoraaste

3x munakoiso

suolaa, mustapippuria, oliiviöljyä, timjami, kanelia n. 2rkl

vettä

Aloita paistamalla jauheliha. Ruskista se. Lisää mustapippuria, tomaattimurska + huuhtaise vedellä tetran sisus ja laita jauhiksen joukkoon. Lisää lihafondi, timjami ja kanelia.  Suolaa maun mukaan.

Jätä kastike miedolle lämmölle kiuehumaan.

Kuori perunat ja  laita kylmään veteen odottamaan.

Huuhtaise munakoisot, kuivaa ja leikkaa kannat pois. Siivuita ohuiksi siivuiksi.   Sivele siivuille molemmin puolin oliiviölyä ja paahda pannulla, mielellään parilapannu. Kauniin ruskeiksi.

Laita vuoan pohjalle jauhelihakastiketta. EI kaikkea. Noin puolet. Lado päälle munakoisoviipaleita. Ota perunoita, kuivaa ja viipaloi. Laita perunasiivuja munakoison päälle. Timjamia ja mustapippuria siivujen päälle.

Toinen kierros munakoiso + perunaviipaleet. Näiden päälle loput jauhelihakastikkeesta. Tämän jälkeen lisää  valkokastike kerrokseksi (kylmänä). Ja lopuksi juustoraaste.

Uuniin keskitasolle. 175*C noin 1-2h. Peitä pinta jos tummuu liikaa. Ottaessasi uunista anna seistä 10-15 min.

Maku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

*kanelia saa olla reilusti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *