
700g naudan jauhelihaa
8-10 keskikokoista perunaa
1x lihafondi
1x 500g tetra tomaattimurska
1 iso purkki Dolmio valkokastike
1pss (200-250g) Emmental juustoraaste
3x munakoiso
suolaa, mustapippuria, oliiviöljyä, timjami, kanelia n. 2rkl
vettä

Aloita paistamalla jauheliha. Ruskista se. Lisää mustapippuria, tomaattimurska + huuhtaise vedellä tetran sisus ja laita jauhiksen joukkoon. Lisää lihafondi, timjami ja kanelia. Suolaa maun mukaan.
Jätä kastike miedolle lämmölle kiuehumaan.
Kuori perunat ja laita kylmään veteen odottamaan.
Huuhtaise munakoisot, kuivaa ja leikkaa kannat pois. Siivuita ohuiksi siivuiksi. Sivele siivuille molemmin puolin oliiviölyä ja paahda pannulla, mielellään parilapannu. Kauniin ruskeiksi.
Laita vuoan pohjalle jauhelihakastiketta. EI kaikkea. Noin puolet. Lado päälle munakoisoviipaleita. Ota perunoita, kuivaa ja viipaloi. Laita perunasiivuja munakoison päälle. Timjamia ja mustapippuria siivujen päälle.

Toinen kierros munakoiso + perunaviipaleet. Näiden päälle loput jauhelihakastikkeesta. Tämän jälkeen lisää valkokastike kerrokseksi (kylmänä). Ja lopuksi juustoraaste.
Uuniin keskitasolle. 175*C noin 1-2h. Peitä pinta jos tummuu liikaa. Ottaessasi uunista anna seistä 10-15 min.

Maku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
*kanelia saa olla reilusti.
