Minä korvaan vasikanlihan hirvenlihalla, mutta säilytän wieninleikkeen klassiset lisukkeet, eli anjoviksen, kapriksen ja sitruunan. Sitten vain nuijimaan, paneroimaan ja paistamaan.
Wieninleike hirvestä
WIENINLEIKKEEN VOI VALMISTAA MYÖS VILLISIAN ULKOFILEESTÄ
4 lihasiivua, à 130 g
1 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
2 dl pankojauhoja
Voita
Suolaa ja pippuria
LISUKKEET
Sitruunalohkoja
Anjovista (esim. Abban anjovisfileitä)
Kaprista
Vihreitä herneitä
Ruskistettua tai kirkastettua voita
Nuiji lihat ohuiksi fileiksi. Pyörittele ne ensin vehnäjauhoissa, sitten kevyesti vatkatussa kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa.
Paista wieninleikkeet paistinpannulla runsaassa voissa keskilämmöllä. On tärkeää, että paistinpannu ei ole liian kuuma, sillä wieninleike palaa helposti.
Tarjoile wieninleikkeet perinteisten lisukkeiden kera.
Instagram: @michaelbjorklundchef
https://www.instagram.com/michaelbjorklundchef/
Facebook: Michael Björklund Chef
YouTube: Michael Björklund Chef