Seuraa meitä: Tutustu löytämiimme resepteihin

Micken Wieninleike hirvestä

Minä korvaan vasikanlihan hirvenlihalla, mutta säilytän wieninleikkeen klassiset lisukkeet, eli anjoviksen, kapriksen ja sitruunan. Sitten vain nuijimaan, paneroimaan ja paistamaan.

Micken Villiruoka Wienerleike hirvestä, kuva Linus Lindholm.

Wieninleike hirvestä

WIENINLEIKKEEN VOI VALMISTAA MYÖS VILLISIAN ULKOFILEESTÄ

4 lihasiivua, à 130 g

1 dl vehnäjauhoja

3 kananmunaa

2 dl pankojauhoja

Voita

Suolaa ja pippuria

LISUKKEET

Sitruunalohkoja

Anjovista (esim. Abban anjovisfileitä)

Kaprista

Vihreitä herneitä

Ruskistettua tai kirkastettua voita

Nuiji lihat ohuiksi fileiksi. Pyörittele ne ensin vehnäjauhoissa, sitten kevyesti vatkatussa kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa.

Paista wieninleikkeet paistinpannulla runsaassa voissa keskilämmöllä. On tärkeää, että paistinpannu ei ole liian kuuma, sillä wieninleike palaa helposti.

Tarjoile wieninleikkeet perinteisten lisukkeiden kera.

Instagram: @michaelbjorklundchef 

https://www.instagram.com/michaelbjorklundchef/

Facebook: Michael Björklund Chef 

https://www.facebook.com/michaelbjorklundchef/

YouTube: Michael Björklund Chef 

https://www.youtube.com/channel/UCaEhcZwZvHahIYjJrhJ4ceQ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *