Omien kalapuikkojen valmistaminen on lapsellisen yksin- kertaista. Lisäksi kotitekoiset kalapuikot voittavat kaupasta ostetut mennen tullen, koska tiedät tarkkaan mistä ne on valmistettu. Valitse raaka-aineeksi suosikkikalaasi ja lupaan, että lopputuloksena saat mahtavan rapeita herkkuja.
4 hengelle
Fish and chips
250 g kalafileitä / henkilö
munia
vehnäjauhoja
pankojauhoja
friteerausöljyä
Tee tuplapanerointi eli kääntele kalaa ensin vehnäjauhoissa, sen jälkeen kevyesti vatkatuissa munissa ja lopuksi vielä panko jauhoissa.
Lämmitä öljy 180 asteeseen. Laita paneroidut fileet pannulle ja friteeraa kalaa muutama minuutti. Ota kalat pois pannulta ja anna niiden vetäytyä, jolloin niistä tulee tasaisen lämpimiä. Friteeraa kalat uudestaan juuri ennen tarjoilua.
Tarjoile kalat friteerattujen perunoiden ja remouladekastikkeen kanssa.
Instagram: @michaelbjorklundchef
https://www.instagram.com/michaelbjorklundchef/
Facebook: Michael Björklund Chef https://www.facebook.com/michaelbjorklundchef/
YouTube: Michael Björklund Chef