6 annosta
4 kpl munakoisoa (meidän 4 kpl oli 1kg verran)
2 prk Mutti paseerattu tomaatti** + vesi vajaa 1/4 purkkia (täällä vedellä huuhtaiset purkista kaikki tomaattisoosit)
1 pieni purkki tomaattipyrettä
3 palleroa mozzarellaa
30-40g Parmesanjuustoa raasteena tai raasta palasta
1 ruukku basilikaa
1 rkl sokeria
oliiviöljyä
merisuolaa
suolaa
mustapippuria
nippu kevätsipulia
1 rkl punaviinietikka
Tämä versio tästä ruoasta syntyi, kun oli pakko kokeilla. Aloitin tutkimalla useaa eri ohjetta ja blogia. Niistä sain koostettua ja sovellettua itselle mieluisan ohjeen.
Pese munakoisot, kuivaa, poista kanta/kannat ja viipaloi pituussuunnassa noin 1cm siivuiksi. Aseta paperin tai leivinpaperin päälle. Ripota pinnalle merisuolaa. Tässä siis itketetään.
Huuhtaise kevätsipuli. Laita paksupohjaiseen kattilaan tomaattisoseet+ purkinputsaus vesi ja lämmitä. Lisää joukkoon tomaattipyre, sokeri, punaviinietikka, suolaa ja mustapippuria maun mukaan, silputtu kevätsipuli. (Itse kätytin kevätsipulista vain vihreän osan ja lopun jätin otettavaksi erikseen. Voit laittaa nekin jo nyt jos siedät sipulia näin pitkälle. Revi joukkoon valtaosa basilikan lehdistä. Sekoita hyvin ja jätä seos hissukseen poreilemaan. Sekoita välillä.
Pyyhi munakoisoista suolat pois ja kostea pinta. Lado uunipellille leivinpaperin päälle limittäin. Tiputtele tai pensselöi oliiviöljyä siivujen päälle Paista uunissa 200`C noin 15-20 minuuttia. Voit myös paistaa siivut pannulla halutessasi. Uunissa vie 3 pellin verran.
Kun kaikki munakoisot on uunitettu aloitetaan kokoaminen.
Siivuta tai revi mozzarella.
Laita uunivuoan pohjalle hieman tomaattiakastiketta. Lado nyt munakoisosiivuja vieri viereen. Laita tomaattikastiketta, basilikanlehtiä sopivasti, mozzarellaa ja parmesaania. Toista. Jätä tomaattikastiketta niin et saat sitä hieman vielä päälimmäiseen kerrokseen.Lopuksi mozzarellaa ja parmesaaniraastetta.
Vuoka uuniin ja 200`C noin 45min. Anna vetäytyä hetki uunista ottamisen jälkeen. Koristele muutamalla basilikan lehdellä.
** Muu Mutti = tarjolla on useaa eri vaihtoehtoja. Jos kirsikkatomaatilla tai kokonaiset niin murskaa niitä hieman kattilassa.
* Muissa ohjeissa valkosipulia, mutta sen laitoin raakana tarjolle silputtuna. Laita tomaattikastikkeen joukkoon halutessasi.
* Mikäli käytät koko sipulin niin voit aloittaa kastikkeen teon laittamalla kattilan pohjalle hieman oliiviöljyä ja kuulloottaa ihan pienen hetken ja sit lisää tomaattikastikkeen
*Ensimmäistä kertaa tein tätä ja ruokavalio asettaa rajoitteita.
Mozzarellan tilalla lähtisin seuraavaksi kokeilemaan fetaa.
* Aterialla 1-2 siivua viipaleleipää, joka imee hyvin nestettä. Sai kivasti putsattua lautasen tomaattikastikkeen jäämistä 🙂 Kaikki hyvä ääntä kohti.