Seuraa meitä: Tutustu löytämiimme resepteihin

Makaronipudding eli suolainen makaronivanukas

5
(1)

Makaronipudding eli suolainen makaronivanukas GL

Ohjeen alkuperä löytyy: https://www.martenssonskok.se/2013/01/mannerstroms-makaronipudding.html?fbclid=IwAR2Oa66bojQwjSEQxvhwYkCb7sa_o8Lhi20b2WcaFJn6R4JTQmCD23e2CkI

Pasta

1 pss Rummo gluteeniton pasta

1l  täysmaitoa (L)

4dl vettä

2tl sokeria

n, 1tl  murskattua valkopippuria

suolaa  maun mukaan

Keitä vesi ja maito kiehuvaksi. Varo polttamasta pohjaan. Lisää joukkoon pasta ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan eli sieltä se keittoaika. Sekoita aina välillä ja vahdi ettei kiehu yli.

Ota kattila sivuun ja lisää mausteet.  Anna jäähtyä. Pasta imee nestettä sisäänsä vielä. Sekoita vielä tässäkin välissä varovasti aina välillä. Tällä estetään ettei tule tule pastapaakkuja eli klimppejä.

Kinkkutäyte

400g savukinkkua, joulukinkkua, pekonia, siankylkeä tms kuutioituna

1 pieni purjo suikaloituna

ripaus mustapippuria rouheena

Paista kinkkua/pekonia pannulla hetken aikaa ja lisää ja purjosipuli ja freesaa muutaman minuutin ajan.. Freesaa älä siis ruskista!

Munamaito

7dl täysmaitoa (L)

2 dl kermaa/vispikermaa (L)

8 kananmunaa

150g pss Emmental punaleima juustoraaste (L)

(suolaa)

Riko munat kulhoon, ja sekoita rakenne rikki.  Lisää suola, maito, kerma ja juustoraaste. Sekoita hyvin.

Yhdistä

Sekoita freesattu kinkkumassa pastan joukkoon ja sekoita hyvin.  Kaada voideltuun vuokaan, ja lisää lopuksi munamaitomassa. Sekoita tämäkin tasaisesti joukkoon.

Paistoin 150 °C kiertoilmassa noin tunnin ajan. Tämän jälkeen pudotin lämpötilaa noin 100°C, ja annoin olla hetken aikaa. Alkuperäisessä ohjeessa on 200°C ja noin 45min.

Suojaa pinta  sim. foliolla, jos pinta tummuu liikaa.

* Jätin tavallisen sipulin pois alkuperäisestä ohjeesta. Mikäli haluat sitä käyttää, niin pilko pieni sipuli, ja freesaa purjon ja kinkun ohessa. Omaan makuun olisin lisännyt lisää pippuria, ja ottanut lisää purjoa tai kevätsipulin varsia. Savustamon savukinkku maistui tässä hyvin.  Meillä oli käytössä Rummon gluteeniton Fusilli, koska sitä oli kotona.  En itse lisännyt suolaa, koska sitä tulee mm. juustoraasteesta ja savukinkusta.

* Sekoittaessa ja yhdistäessä aineita on paikoin tiiviin tahmea, mutta lopputulos on hyvä.

Ruoka tehty Ikean Koncis uunivuokaan 34×24 cm

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 5 / 5. Arvostelut: 1

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa