
Hieman voita tai muuta rasvaa
mustapippuria
5-6 dl kermaa
150-200 g Vuohen GR juustoraaste (muukin käy makun mukaan)
suolaa
pastaa
Keitä pasta kypsäksi paketin ohjeen mukaan.
Sulata rasva paksupohjaisessa katttilassa ja lisää kerma. Kuumenna (varo polttamasta pohjaan), mutta sekoita koko ajan. Lisää joukkoon juustoraaste ja hämmennä edelleen kunnes on sulanut. Lisää mustapippuria ja suolaa maun mukaan.
Voitele vuoka ja laita pasta vuokaan. Kaada juusto-kermaseos pastan päälle. Sekoita hieman. Vuoka uuniin.
a) Gratinoi nopeasti kuumassa uunissa eli noin 250 °C 15 min.
b) Anna tekeytyä miedommalla lämmöllä uunissa 175 °C noin 30 min. Ja voit toki grillivatuksen alla ottaa lopuksi hieman väriä pintaa. Varo polttamasta.
Kuvan juustomakaroni tehty Pirkan gluteenittomaan pastaan.