1 lohifilee (nahattomana)
8-10 perunaa
1 purjo tai 1 pss kevätsipulia
6-8 porkkanaa
nokare voita
2 kpl kalafondi
noin 1½ l vettä
n 10 kpl kokonaisia mustapippureita
muutama laakerinlehti
*tilliä
(suola)
Lempi ruokakerma 15%
Valmistusohje
Kiehauta kattilassa vesi ja lisää fondit, mustapippurit ja laakerinlehdet. Laita kuoritut ja pilkotut porkkanat. Keitä kunnes melkein kypsiä ja lisää sitten kuoritut ja pilkotut perunat. Lisää joukkoon silputtu purjo tai kevätsipulit varsineen (voit osan vihreästä varresta jättää viimehetken koristeluun lautaselle) ja kerma. Viimeisenä joukkoon nokare voita ja kuutioitu lohi. Kala kypsyy nopeasti. Kuutioiden koosta riippuen ihan max muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa.
*Voit lisätä lopuksi silputtua tilliä. Itse laitan hieman suolaa kuutoitujen lohifileiden päälle ennenkuin laitan ne keittoon.
Tästä ohjeesta on tullut noin 8 annosta.