Lohikeitto

0
(0)
lohikeitto
lohikeitto

1 lohifilee (nahattomana)

8-10 perunaa

1 purjo tai 1 pss kevätsipulia

6-8 porkkanaa

nokare voita

2 kpl kalafondi

noin 1½ l vettä

n 10 kpl kokonaisia mustapippureita

muutama laakerinlehti

*tilliä

(suola)

Lempi ruokakerma 15%

Valmistusohje

Kiehauta kattilassa vesi  ja lisää  fondit, mustapippurit ja laakerinlehdet. Laita kuoritut ja pilkotut porkkanat. Keitä kunnes melkein kypsiä ja lisää sitten kuoritut ja pilkotut perunat. Lisää joukkoon silputtu purjo tai kevätsipulit varsineen (voit osan vihreästä varresta jättää viimehetken koristeluun lautaselle) ja kerma. Viimeisenä joukkoon nokare voita ja kuutioitu lohi.  Kala kypsyy nopeasti.  Kuutioiden koosta riippuen ihan max muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa.

*Voit lisätä lopuksi silputtua tilliä. Itse laitan hieman suolaa kuutoitujen lohifileiden päälle ennenkuin laitan ne keittoon.

Tästä ohjeesta on tullut noin 8 annosta.

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa