Ainekset
2 pkt kanan ohut fileepihvi maustamaton
suolaa
mustapippuria
vehnäjauhoja
2- 3 kananmunaa
pankojauhoja
1 puntti lehtipersiljaa
5-6 isoa valkosipulin kynttä
1 pkt (140g) Valion Alppi Kreivi juustoviipale
2 kpl = 160g Lieksan yrttipersiljavoi
Resepti
Siisti kanapihvit mikäli tarpeen. Nuiji varovaisesti ohuemmiksi minigrip pussin avulla. Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla.
Riko munat yhteen astiaan ja vatkaa rakenne rikki pikaisesti. Vehnäjauhoja seuraavaan astiaan ja mausta nämäkin suola+ mustapippuria. Kolmanteen astiaan pankojauhoja ja mausta nämäkin suolaa ja mustapippuria. Muista sekoittaa mausteet kunkin jauhon joukkoon.
Irrottaa lehtipersiljan lehdet, ja hienonna veitsen avulla.
Kuori valkosipulit, ja murskaa ensin veitsen lappeella, ja lopuksi hienonna.
Avaa yrttivoit valmiiksi. Voit näitä käyttää viipaloituina tai tikkuina.
Ota juustoviipaleet valmiiksi.
Laita vuoan pohjalle tilkka rasvaa.
Panerointi
1. Pyöräytä leike vehnäjauhoissa molemmin puolin.
2. Kastele leike kananmunassa kauttaaltaan ja valuta tovi.
3. Painele leike pankojauhoihin, ja nosta myös lusikan avulla pankojauhoa leikkeen päälle, painele, käännä leike, ja painele vielä uudemman kerran.
Aseta vuokaan 2-3 paneroitua leikettä. Laita juustoviipale ja ripottele jokaisen päälle lehtipersiljasilppua ja valkosipulia. Lisäksi maustevoita.
Lado päälle uusi kerros leikkeitä ja toista edellinen maustaminen ja juusto.
Laita loput leikkeet.
Paista 200 asteessa noin 1h.
Tiputa uunin lämpötilaa 150 asteeseen ja jatka paistoa noin 30 min.
Ota uunista ja anna tasaantua muutama minuutti. tilkka rasvaa vuoan pohjalle.

