Ainekset
3.2 kg kanan jauhelihaa
2 nippua kevätsipulia (vain vihreä osa)
1 dl kuivattua ruohosipulia
suolaa maun mukaan
rouhittua mustapippuria reilusti 1-2 rkl
oliiviöljyä pieni tilkka folioon
Vaiheet
Huuhtele kevätsipulit ja katkaise sipuli niin, että jää vain se vihreä osa. Laita valkea osa sivuun ja pilko vihreä ohueiksi renkaiksi. Valkean osan voit käyttää muussa ruoassa tai salaatissa.
Sekoita kaikki ainekset hyvin. Iso astia ja kertakäyttökäsineet on tässä loistava työpari.
Jaa murekemassa kahteen osaan ja muotoile folion päällä pötköksi. Kierrä lopuksi folio tiiviiksi ja
Aseta 2-3 foliopalaa päällekkäin ja sivele päällimmäiseen oliiviöljyä.
Näitä tarvitaan siis x2.
Jaa kanamassa puoliksi ja muotoile tasaiseksi pötköksi folion päällä. Rullaamalla kääri foliot tiukasti pötkön ympärille ja purista päädyt ensin pyörittäen ja sitten taita alle tai päälle.
Ikea Koncis vuoka (isoin) ritilöineen ja pötköt ritilän päälle. Laita pohjalle vettä sen verran, että pohja peittyy. Jos jotain valuu niin ei pala kiinni.
Uuniin 125-150 asteessa ja noin 3h.
** Tässä on loppuosa hyvin sama mitä aiemmmin tehdyssä kanakebab https://www.reseptinurkka.fi/ajankohtaista/kanakebab-2-tankoa/