Kanamureke

0
(0)

Ainekset

3.2 kg kanan jauhelihaa

2 nippua kevätsipulia (vain vihreä osa)

1 dl kuivattua ruohosipulia

suolaa maun mukaan

rouhittua mustapippuria  reilusti 1-2 rkl

oliiviöljyä pieni tilkka folioon

Vaiheet

Huuhtele kevätsipulit ja katkaise sipuli niin, että jää vain se vihreä osa. Laita valkea osa  sivuun ja pilko  vihreä  ohueiksi renkaiksi. Valkean osan voit käyttää muussa ruoassa tai salaatissa.

Sekoita kaikki ainekset hyvin. Iso astia ja kertakäyttökäsineet on tässä loistava työpari.

Jaa murekemassa kahteen osaan ja muotoile folion päällä pötköksi. Kierrä lopuksi folio tiiviiksi ja

Aseta 2-3 foliopalaa päällekkäin ja sivele päällimmäiseen oliiviöljyä.

Näitä tarvitaan siis x2.

Jaa  kanamassa puoliksi ja muotoile tasaiseksi pötköksi folion päällä. Rullaamalla kääri foliot tiukasti pötkön ympärille ja purista päädyt ensin pyörittäen ja sitten taita alle tai päälle.

Ikea Koncis vuoka (isoin) ritilöineen ja pötköt ritilän päälle. Laita pohjalle vettä sen verran, että pohja peittyy.  Jos jotain valuu niin ei pala kiinni.

Uuniin 125-150 asteessa ja  noin 3h.

** Tässä on loppuosa hyvin sama mitä aiemmmin tehdyssä kanakebab https://www.reseptinurkka.fi/ajankohtaista/kanakebab-2-tankoa/

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa