- 700g naudan jauhelihaa
- 1kg porkkanaa
- 1½kg perunaa
- 3 kpl lihafondia
- mustapippuria (kokonainen ja myllystä tai jauhettuna)
- suolaa
- 2-3 laakerinlehteä
- persiljaa
- vettä
Ota jauheliha ajoissa lämpenemään.
Laita vesi kattilaan ja laita kiehumaan. Lisää laakerilehdet, fondit, kokonaisia mustapippureita maun mukaan. Kuori ja pilko porkkanat. Laita kattilaan. Anna kypsyä jonkun aikaa. Sillä aikaa kuorit perunat ja kuutioit ne.
Ruskista jauheliha ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Lisää perunakuutiot ja paistettu jauheliha. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä.
Tarkista maku. Lisää lopuksi persiljasilppua.
* Nopeasti saa kuumaa vettä vedenkeittimen avulla.
*Vaihtamalla fondin ja jauhelihan toiseen saa nopeasti myös broilerista keittoa.