Jauhelihakeitto

5
(1)

Ainekset

500-600 g naudan paistijauhelihaa

5 isoa porkkanaa

8-10 keskikokoista perunaa Annabelle

1 puntti persiljaa

4-5 kpl laakerinlehtiä

10-15 kpl kokonainen mustapippuri

+mustapippuria rouhittuna  jauhelihaan

3 kpl lihafondi

vettä

suolaa

Ohjeet

Laita kattilaan noin 2-3 litraa vettä, kiehauta ja lisää joukkoon laakerinlehdet, fondit ja pippurit.

Paista jauheliha, mausta pippurirouheella ja pienellä suolalla. Laita liemen joukkoon.

Kuori porkkanat ja perunat. Kuutioi tai lohko.

Laitan ensin porkkanat hetkeksi kiehumaan, ja lisää sitten perunat.  Sekoita.  Anna kiehua kannen alla hiljaa poreillen.

Kokeile kypsyys.

Tarkista maku  lisää lopuksi hienonnettu persilja.

jauhelihakeitto
jauhelihakeitto

HUOM!

Tämä keitto ei montaa ainesta tarvitse. Makua riittää silti.  Jauheliha tuoretiskiltä. Paistoin jauhelihan ennakkoon eli ostopäivänä ja käytin keittoon seuraavana päivänä. Lisäsin jauhelihan keittoon samalla, kun laitoin fondit ja muut.

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 5 / 5. Arvostelut: 1

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa