Ainekset
500-600 g naudan paistijauhelihaa
5 isoa porkkanaa
8-10 keskikokoista perunaa Annabelle
1 puntti persiljaa
4-5 kpl laakerinlehtiä
10-15 kpl kokonainen mustapippuri
+mustapippuria rouhittuna jauhelihaan
3 kpl lihafondi
vettä
suolaa
Ohjeet
Laita kattilaan noin 2-3 litraa vettä, kiehauta ja lisää joukkoon laakerinlehdet, fondit ja pippurit.
Paista jauheliha, mausta pippurirouheella ja pienellä suolalla. Laita liemen joukkoon.
Kuori porkkanat ja perunat. Kuutioi tai lohko.
Laitan ensin porkkanat hetkeksi kiehumaan, ja lisää sitten perunat. Sekoita. Anna kiehua kannen alla hiljaa poreillen.
Kokeile kypsyys.
Tarkista maku lisää lopuksi hienonnettu persilja.

HUOM!
Tämä keitto ei montaa ainesta tarvitse. Makua riittää silti. Jauheliha tuoretiskiltä. Paistoin jauhelihan ennakkoon eli ostopäivänä ja käytin keittoon seuraavana päivänä. Lisäsin jauhelihan keittoon samalla, kun laitoin fondit ja muut.