Hauki on saanut ruotojensa vuoksi aiheettomasti turhankin huonon maineen. Jos kuitenkin opit fileoimaan hauen, sen paljon puhutut ruodotkaan eivät enää aiheuta ongelmia. Kun käytät tässä ruoassa runsaasti hienoksi pilkottua tilliä, myös hauki saa kunnolla lisämakua.
4 hengelle
Hauen fileetä
sipulin ja tillin kera
600 g ruodotonta hauen filettä
1⁄2 dl vehnäjauhoa panerointia varten voita paistamista varten
3 dl kuullotettua sipulia
1⁄2 dl hienoksi pilkottua tilliä
2 1⁄2 dl kermaa
suolaa ja pippuria
Paneroi hauen fileet kääntelemällä niitä vehnäjauhoissa. Lämmitä valurautapannu kuumaksi ja paista fileet runsaassa voissa kunnes ne ovat saaneet kullanruskean värin.
Nosta fileet tämän jälkeen uunin kestävään vuokaan. Ripottele niiden päälle kuullotettu sipuli ja hienoksi pilkottu tilli ja mausta sen jälkeen suolalla ja pippurilla. Kaada lopuksi kerma kaiken päälle.
Kypsennä fileitä 180 asteessa 10 minuutin ajan.
Resepti Micken Makeat – kirjasta (kuvat Linus Lindholm)
Instagram: @michaelbjorklundchef
https://www.instagram.com/michaelbjorklundchef/
Facebook: Michael Björklund Chef
https://www.facebook.com/michaelbjorklundchef/
YouTube: Michael Björklund Chef