Seuraa meitä: Tutustu löytämiimme resepteihin

Hauen fileetä

Hauki on saanut ruotojensa vuoksi aiheettomasti turhankin huonon maineen. Jos kuitenkin opit fileoimaan hauen, sen paljon puhutut ruodotkaan eivät enää aiheuta ongelmia. Kun käytät tässä ruoassa runsaasti hienoksi pilkottua tilliä, myös hauki saa kunnolla lisämakua.

4 hengelle

Kuvaaja Tiina Tahvanainen

Hauen fileetä

sipulin ja tillin kera

600 g ruodotonta hauen filettä

1⁄2 dl vehnäjauhoa panerointia varten voita paistamista varten

3 dl kuullotettua sipulia

1⁄2 dl hienoksi pilkottua tilliä

2 1⁄2 dl kermaa

suolaa ja pippuria

Paneroi hauen fileet kääntelemällä niitä vehnäjauhoissa. Lämmitä valurautapannu kuumaksi ja paista fileet runsaassa voissa kunnes ne ovat saaneet kullanruskean värin.

Nosta fileet tämän jälkeen uunin­ kestävään vuokaan. Ripottele niiden päälle kuullotettu sipuli ja hienoksi pilkottu tilli ja mausta sen jälkeen suolalla ja pippurilla. Kaada lopuksi kerma kaiken päälle.

Kypsennä fileitä 180 asteessa 10 minuutin ajan.

Resepti Micken Makeat – kirjasta (kuvat Linus Lindholm)

Instagram: @michaelbjorklundchef 

https://www.instagram.com/michaelbjorklundchef/

Facebook: Michael Björklund Chef 

https://www.facebook.com/michaelbjorklundchef/

YouTube: Michael Björklund Chef 

https://www.youtube.com/channel/UCaEhcZwZvHahIYjJrhJ4ceQ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *