Broilerinjauhelihakiusaus

0
(0)

700-800g broilerin jauhelihaa (kalkkunakin käy)

4 pussia pirkka perunasuikale  (peruna-sipuli)

4 prk  a´ 2,5dl kermaa/kermankorvike eli noin 1l

½ prk aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä

timjamia

mustapippuria

1 kanafondi

vettä

rasvaa

suolaa

Paista broiskun jauhis  kypsäksi ja lisää hieman vettä + kanafondi. Sekoita hyvin eli kunnes fondi on liuennut kunnolla. Mustapippuria ja timjamia joukkoon oman maun mukaan. Sekoita joukkoon pieneksi silputut aurinkokuivatut tomaatit. Jätä sivuun odottamaan.

Voitele iso uunivuoka ja laita 2 pss perunasuikaleita. Levitä tasaisesti. Suolaa ja mustapippuria. Kaada  ja levitä tasaisesti päälle broiskun jauhis.  Ja näiden päälle loput 2 pss perunasuikaletta. Mausta suolalla ja timjamilla. Lopuksi  kermat tasaisesti.  Kypsennä uunissa  150-175 *C 1-2h .

Itse tykkään kypsentää miedossa lämmössä, jotta kerma imeytyy  kunnolla ja pinta ei tummu liikaa. Tässä annoksessa oli käytössä Ikean Koncis uunivuoka 40×32 cm.

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa