700-800g broilerin jauhelihaa (kalkkunakin käy)
4 pussia pirkka perunasuikale (peruna-sipuli)
4 prk a´ 2,5dl kermaa/kermankorvike eli noin 1l
½ prk aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
timjamia
mustapippuria
1 kanafondi
vettä
rasvaa
suolaa
Paista broiskun jauhis kypsäksi ja lisää hieman vettä + kanafondi. Sekoita hyvin eli kunnes fondi on liuennut kunnolla. Mustapippuria ja timjamia joukkoon oman maun mukaan. Sekoita joukkoon pieneksi silputut aurinkokuivatut tomaatit. Jätä sivuun odottamaan.
Voitele iso uunivuoka ja laita 2 pss perunasuikaleita. Levitä tasaisesti. Suolaa ja mustapippuria. Kaada ja levitä tasaisesti päälle broiskun jauhis. Ja näiden päälle loput 2 pss perunasuikaletta. Mausta suolalla ja timjamilla. Lopuksi kermat tasaisesti. Kypsennä uunissa 150-175 *C 1-2h .
Itse tykkään kypsentää miedossa lämmössä, jotta kerma imeytyy kunnolla ja pinta ei tummu liikaa. Tässä annoksessa oli käytössä Ikean Koncis uunivuoka 40×32 cm.