Raaka-aineet
800g porkkanoita
10 perunaa
3 kpl kasvisfondi/kana
mustapippuria (kokonaisena + myllystä)
600g broilerinfilee naturell
3 prk Flora ruokakerma
**kevätsipulin vihreä varsiosa
suolaa ja mustapippuria
vettä
1 puntti persiljaa
3-4 paprikaa
rasvaa paistamiseen
*Maizena suuruste vaalea
Valmistus
Kuori perunat ja porkkanat ja laita kylmään veteen. Pilko paprikat valmiiksi. Laita kattilaan vettä, fondit ja kokonaisia mustapuppureita. Itse laitoin joku 15-20 kpl.
Pilko porkkanat pieniksi ja laita kattilaan. Anna kypsyä hetki.
Kuutioi perunat ja lisää ne porkkanoiden joukkoon.
Pilko paprikat ja kuullota hieman paistinpannulla pienessä rasvassa ja mausta mustapippuri myllystä. Siirrä kattilaan.
Pilko broilerit pieniksi ja paista kevyesti rasvassa + mausta mustapippuri myllystä. Siirrä paistetut broolerinpalat keittoon.
Lisää lopuksi ruokakermat ja silputtu kevätsipuli ja persilja.
Tarkista maku. Lisää mausteita jos tarpeen.
*Lopuksi saosta keittoa maizenalla halutessasi.
** Voit myös käyttää kevätsipulin kokonaisuudessaan mikäli ei ole rajoitteita.
Itse valmistelin siten, että perunatkin oli pilkottuina valmiina kylmässä vedessä. Samoin paprikat oli valmiiksi pilkottuina ja odotti kipossa. Meillä oli kaikkiaan 6 paprikaa 2+2+2 (punainen-keltainen-vihreä). Osan laitoin rasiaan ja laitoin pakastimeen odottamaan seuraavaa ruokaa.
Tästä tuli aika reilu määrä keittoa. Jos vähän syöjiä tai et halua syödä montaa päivää samaa ruokaa niin puolita määrät.