Ainekset
2 kg naudan *paahtopaistia
rasvaa paistamiseen
rouhittua valkopippuria
rouhittua mustapippuria
valkosipulijauhetta
vettä noin 2 litraa
2 kpl lihafondia
3-4 porkkanaa
n. 350g pss banaanisalottisipulia
** 1 rasia tummia herkkusieniä
2 kpl 3,3 dl kuohukermaa
2 palaa Aurajuustoa (340g)
Maizena suuruste ruskea
Resepti
Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Putsaa liha kalvoista ja muista turhista. Kuutioi isoiksi kuutioiksi. Huomioi leikatessa lihassyyt.
Kuori sipulit ja porkkanat. Porkkanat pilkotaan 3-4 osaan.
Ruskista lihat tilkassa rasvaa useassa erässä. Siirrä vuokaan paistoerä ja mausta erissä (pippurit ja valkosipulijauhe). Lopuksi paahda hetki pannulla sipulit ja porkkanat. Siirrä lihojen joukkoon. Laita pannulle vettä ja laita joukkoon fondit. Sekoita ja anna fondin liueta veden joukkoon. Kaada seos pataan. Padassa olevat ainekset peittyvät juuri ja juuri.

Paista uunissa 150 asteessa noin 2h. Sekoita suunnilleen puolivälissä paistoa. Halutessasi voit laittaa folion/kannen estämään liikaa tummumista. Lisää kerma ja murusta joukkoon noin 1½ Aurasta. Sekoita hyvin. Murumaisuus joukossa ei haittaa. Jatka paistoa noin 40 minuuttia. Lihan tulee olla mureaa. Saosta lopuksi haluamasi paksuuteen maizena suurusteella. Lisää lopuksi pinnalle loput Aurasta.

Tarjoile perunamuusin tai riisin kera.
* Tähän käy mikä tahansa paistin osa eli ei tarvitse olla juuri paahtopaisti. Helpommalla pääsee mikäli ostaa valmiit paistikuutiot.
** Mikäli paistat sienet paistin joukkoon, niin paista ne sipulin ja porkkanan jälkeen, ja lisää pataan. Muutoin paista ne erikseen juuri ennen ruoan tarjoilua. Tämä vain mikäli joukossa henkilö, jolle sienet ei sovi.
Puhdista sienet ennen paistoa harjalla tai nopea huuhtaisu veden alla.
Paista ensin nesteet pois ja lisää sitten tilkka rasvaa ja ruskista.
HUOM!
Koska tämä on iso annoskooltaan niin iso pata tai uunivuoka on tarpeen. Saostaminen onnistuu hyvin, vaikka käytössä on iso uunivuoka. Vähin erin, ja sekoittaa koko ajan ja seuraa saostumista