Seuraa meitä: Tutustu löytämiimme resepteihin

Kesäkääryleet

Riisilevyjä

vettä

avokadoa

salaattia

kurkkua

ruohosipuli ja/tai tilliä

savulohta/kylmäsavulohta/graavattua

katkarapuja

maustekastikkeet, sitruunaa, sitruunamehua

Valmistusohje

Huuhtaise salaatti ja kurkku. Kuivaa. Revi salaattia pienemmäksi ja suikaloi kurkku.

Sulata katkaravut ja purista neste pois.

Halkaise avokado ja poista kivi. Koverra avokadoa valmiiksi kulhon tai ota siivuja ruokaveitsellä kääryleitä tehdessä.

Silppua kulhoon  tilli/ruohosipuli.

Kala valmiina siivuina (jos kylmäsavu tai graavi) tai ota lusikalla lohkoja kääryleitä  tehdessä.

Sitruunamehua avokadon päälle pilkkoessa tai kasausvaiheessa. Näin halutessa.

Kastele riisipaperi pakkauksen ohjeen mukaan. Aseta alustalle ja aloita täyttäminen. Pohjalle salaattia, kurkkua, yrttiä, kalaa/katkarapua, yrttiä, avokadoa.   Ja  sulje käärö.

Olemme tehneet erikseen lohi- ja katkaraputäytteiset. Dippaile makusin mukaan soijakastikkeeseen tai  kreikkalasieen jogurttiin , joka on maustettu ripauskella suolaa ja ruohosipulia.

Linkkejä:

Kesäkääryle on hyvä vaihtoehto myös porukalle yhdessä tekemiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *