Ainekset:
200-250 g kypsää lohta
100 – 120 g smetanaa
3-4 rkl kevätsipulia
valkopippuria myllystä muutama kierros
suolaa tarvittaessa
Resepti:
Revi lohi pieneksi. Lisää joukkoon smetana, mausteet ja ohuiksi renkaiksi leikattu kevätsipuli. Sekoita hyvin. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi maustumaan.
Leivän päälle, ruisnappeihin, jopa voileipäkakkuun täytteeksi.
Tähän käy paistettu lohi, loimutettu, savustettu, kylmäsavustettu tai graavilohi.
Annoksessa pohjalla mallaslimppua, hieman rasvaa leivän päälle, lohimousseeta, muikun mätiä ja tilliä. Mädin päälle pieni suola. 6 leipäpalaan meni koko annos tuota lohimousseeta ja 100 g purkki mätiä.