Vadelmahyvekakku

0
(0)

Kakkulevyt:

2 ½ dl sokeria

6 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

225g voita tai margariinia

1 kanamuna

tarvittaessa muutama rkl vettä

Vaniljakreemi:

(suosittelemme tekemään tätä tupla-annoksen)

2 dl vispikermaa

1½  dl vettä

 70 g vaniljakreemijauhetta

Vadelmapyree:

**2 rasiaa vadelmia (oma pakaste)

sokeria

2-3 dl vettä

noin 6- 7 liivatelehtiä

Kuorrutus:

 8 dl vispikermaa

tomusokeria

1 prk  mascarpone

* tilkka vaniljakreemijauhetta jämäköittämään

Koristeeksi

kokonaisia vadelmia ja paahdettuja mantelilastuja

Muuta:

Grillitikku kakun keskelle jos haluat varmistaa ettei lähde valumaan yön aikana.

Valmista vadelmapyree edellisenä päivänä!

Laita kattilaan vesi, sokeri ja vadelmat. Keitä seosta niin, että vadelmat ja sokeri sulaa. Painele vadelmat rikki esimerkiksi perunasurvimen avulla. Siivilöi vadelmaseos ja arvioi määrä.  Laita kattila takaisin liedelle.  6-7 liivatelehteä ½ litraa.  Liota liivatteet kylmässä vedessä  5 minuutin ajan.  Purista vesi pois  ja lisää liivatteet yksitellen  kuumaan vadelmasoseeseen.   Nosta sivuun jäähtymään ja tässä vaiheessa voit kuoria pois mahdollisen valkoisen vaahdon. Siirrä seos toiseen astiaan, peitä kannella tai tuorekelmulla. Nosta jääkaappiin. Seuraavana päivänä seos on hyytynyt. Sekoita seosta rikki. Saadaan  vähän sosemaisempi  lopputulos, joka on helppo lusikoida  kakun täytteeksi.

1. Mittaa sokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe  kulhoon ja sekoita ne keskenään. Lisää voi kuutioituna ja sekoita taikina monitoimikoneessa. Lisää kanamuna ja sen verran nestettä, että taikina pysyy hyvin koossa. Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin viilenemään ainakin puoleksi tunniksi.

2. Vatkaa kerma. Vatkaa kreemijauhe ja vesi sekaisin käsivispilällä. Yhdistä kermavaahto ja kreemi. Anna tasaantua  vartin verran kylmässä ennen käyttöä.

3. Jaa taikina 3 osaan. Käytä vaakaa apuna, jotta saat mahdollisimman samankokoiset. Pyörittele palloksi, litistä, taputtele ja kauli 2 jauhotetun leivinpaperin välissä lautasen kokoisiksi ohuiksi levyiksi. Käytä apuna ohutta kakkupahvia (leivinpaperin alle) tms ohutta, jotta saat mahdollisimman samankokoisia. Tasoita reunat. Paista levyt kypsiksi  175 asteessa  noin 15 minuuttia. Jäähdytä levyt ennen kokoamista

4. Kokoa suoraan tarjoiluastiaan. Laita tilkka kermavaahtoseosta tai kreemiä pohjalle pitämään levyä paikallaan. Nosta ensimmäinen kakkulevy, paina kiinni vaahtoon.  Levitä kerros vaniljakreemiä ja lusikoi päälle tasainen kerros vadelmapyrettä.  Laita  kokonaisia vadelmia tasaisesti. Lisää päälle muutama kreemikasa, ja paina jälleen varovaisesti kiinni kreemiin. Toista täyttäminen samoin. Päällimmäiseksi pelkkä kakkulevy. Halutessasi voit hieman kostuttaa vadelmamehulla. Jos vadelmapyrettä jää yli niin, hyödynnä  ja sekoita tilkka sitä veteen ja kostuta. Tässä sitten todella  vain muutama sutaisu. Kakkulevy pehmenee kermakuorrutteen alla.

5. Laita kulhoon mascarpone, tomusokeri ja vispikerma. Vatkaa napakaksi vaahdoksi.  Laita hetkeksi kylmään tasoittumaan.  Laita kakun päälle lusikan tai  lastan avulla.    Osan voi myös pursottaa.

6. Nosta jääkaappiin vähintään 4h, mutta mielellään yön yli.

7. Koristele vadelmilla ja  paahdetuilla mantelilastuilla.

–  Laita kuivalle paistinpannulle mantelilastuja ja paahda niihin kaunis väri. Varo polttamasta. Kääntele lastuja pannulla. Jäähdytä.

* vapaavalintainen, mutta jos haluat olla varma. Tomusokeri ja mascarpone tekee tästä itsessään jämäkän.

**  Itse pakastamani vadelmat ovat noin ½ litran vetoisia per rasia.

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa