Ainekset
6-8 perunaa
½-1 pss Gaea kalamata kivetön oliivi
1-2 pkt Filos fetajuustoa
mustapippuria rouheena
*oreganoa
oliiviöljyä
**suola
Muutama rkl silputtua kevätsipulia
Resepti
Pese perunat hyvin. Kuivaa perunat ja lohko/pilko pienemmäksi. Laita perunat uunipellille, lisää oliivit, oreganoa, mustapippuri ja oliiviöljyä. Sekoita paistinlastojen avulla. Vaihtoehtoisesti voit sekoittaa nämä kulhossa ennen pellille laittoa.
Tee keskelle kolo ja aseta fetajuusto siihen. Mausta fetaa oreganolla ja päälle reilu loraus oliiviöljyä.
Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Käännä perunoita ja paista toiset 15-20 minuuttia.
Ota uunista ja kääntele kaikki sekaisin. Pehmennyt ja lämmin feta sekoittuu perunoiden joukkoon. Laita pinnalle koristeeksi kevätsipulia.
*oreganon voi korvata timjamilla, rosmariinilla tms
**suolaa tulee fetasta ja oliiveista runsaasti.