Takaisinveto laajenee: luomumaissilastuissa kohonneita pitoisuuksia tropaanialkaloideja

0
(0)

Midsona Finland Oy on ilmoittanut vetävänsä markkinoilta Urtekram Tortilla Chips (125 g) -luomumaissilastuja, joiden valmistuksessa käytetyssä raaka-aineessa (maissijauho) on valmistajan omavalvontatutkimuksissa todettu tropaanialkaloideja (atropiini ja skopolamiini). Tropaanialkaloidit ovat kasvien luontaisia toksiineja. Valmistajan mukaan tuotteiden kohtuullisesta käytöstä ei ole haittaa, mutta liiallinen käyttö voi aiheuttaa väliaikaisia oireita, kuten pahoinvointia tai päänsärkyä.

Takaisinveto koskee tuotteita, joiden päiväys on 15.8.2022 ja 6.1.2023. Tuotteita on ollut myynnissä K-ruokakaupoissa eri puolilla Suomea sekä Kauppahalli 24- ja Matsmart -verkkokaupoissa.          

Midsona Finland Oy vetää takaisin URTEKRAM TORTILLACHIPS (125G), joissa alla mainittu päivämäärä.  

Luomutortillalastuista on löydetty atropiini- ja skopolamiinipitoisuuksia, minkä vuoksi Midsona on päättänyt vetää URTEKRAM luomumaissilastut markkinoilta. Atropiini ja skopolamiini ovat aineita, joita esiintyy luonnollisesti kasveissa, jotka kasvavat maissinpelloilla. Tämä takaisinveto on varotoimenpide. Tuote täyttää lainsäädännön vaatimukset. Kohtuullinen käyttö ei aiheuta terveysriskejä. Tuotteiden liiallinen käyttö, joissa em. aineita esiintyy, voi aiheuttaa tilapäisiä oireita kuten pahoinvointia, huimausta ja päänsärkyä.

Urtekram Tortilla återkallelse.png

Ohjeet kuluttajalle:

Kuluttajat, joilla on hallussaan takaisinvedettäviä tuotteita, voivat joko tuhota kyseiset tuotteet tai ottaa yhteyttä kuluttajapalveluun korvauspyyntöä varten. 

Kuluttajapalvelun yhteystiedot:

puh. 020 743 4755 (arkisin klo 13–15)

kuluttajapalvelu@midsona.fi

Sähköpostissa tulee käydä ilmi nimi ja osoite sekä kuva tuotteesta ja parasta ennen päivämäärä.

TuotenimiUrtekram Tortilla ChipsUrtekram Tortilla Chips
EAN57652282641025701058013282
Parasta ennen pvm15/08/202206/01/2023

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa