Ainekset
3 pkt Snellman maatiaispossun iso lihaisa spare ribs
1 plo Sweet Baby Ray`s Hickory Brown Sugar kastike
Muut tarvikkeet
alumiinifoliota
iso vuoka
Valmistus
Ota lihat huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistamista.
Putsaa liha ja kuivaa molemmin puolin talouspaperilla.
Leikkaa liha kolmeen (3) osaan välistä.
Aseta lihat isoon vuokaan. Osa menee vähän limittäin.
Laita foliota vuoan päälle kauttaaltaan.
Paista lihoja ensin folion alla noin 2h 150C.
Ota folio pois ja sivele lihojen päälle kastiketta. Paista uunissa 160C 1h.
Käännä lihat, sivele kastiketta ja paista 150C (huom asteet vaihtui) 1h.
Toista kääntäminen ja maustekastikkeen lisääminen vielä kahdesti.
Viimeisellä paistoerällä seuraa lihan tummumista.
Paistoaika on kaikkiaan 6h. Itse tykkään et ribsit on varsin tummia. Tähän erään menee lähes koko pullo maustekastiketta.
Tässä ohjeessa käytetyt lihat painoivat raakapainoltaan yhteensä noin 2.3kg.
Käytetty Ikean Koncis uunivuoka 40×32 cm.