Ainesosat
800-850 g ruodotonta* ja nahatonta kuhafileetä 5dl kuohukermaa
kevätsipulia**
tilliä**
suolaa
valkopippuria rouhittuna oman maun mukaan
3 kanamunaa
Resepti
Pilko kala osiin.
Huolehdi, että kaikki ainekset ovat jääkaappikylmiä. Metallikulho kannattaa laittaa hyvissä ajoin kylmään.
Soseuta kala monitoimikoneessa. Lisää joukkoon kanamunat, mausteet ja kuohukerma. Anna koneen käydä kunnes massa on tasainen.
Siirrä massa metallikulhoon ja sekoita lastalla tms. Tässä on hyvä hetki tarkistaa, että kala on riittävän hienoa ja massa tasaista.
Taittele tai rypistä leivinpaperi ja aseta leipävuokaan. Vuoan mallia mukaillen.
Kaada kalamassa vuokaan ja tasoita lastan avulla ja lopuksi lusikan kuperalla osalla. Kostuta lusikkaa välillä kylmää vettä apuna käyttäen.
Lusikan avulla saat helpommin tasoitettua ja varmistettua, että kalamassaa on myös kulmissa.
Halutessasi voi jo nyt laittaa vuoan päälle foliota tai leivinpaperia.
Mikäli et halua kalapinnan tummuvan.
Nosta vuoka isompaan uunivuokaan ja kaada vettä isoon kulhoon suunnilleen puoleen väliin.
Paista terriiniä 175 asteessa uunin keskitasolla noin 1h.
HUOM!
Tärkeää, että kone käy koko ajan. Jauha ensin se kala, anna koneen käydä ja lisää mausteet ja muut.
Voit suojata kalan pintaa myös kesken paiston mikäli tarve. Kuvan kalaa ei ole suojattu millään paiston aikana.
Anna terriinin vetäytyä hetki ja kumoa sitten tarjoiluvadille. Koristele haluamallasi tavalla.
* Massan voi myös jauhaa koneessa ruotoineen, mutta varaa tähän hieman enemmän aikaa. Tärkeää, että koneen terä on terävä.
** Käytössäni oli seos, jossa oli yhdistettynä tillisilppua ja kevätsipulia valmiiksi ohuina renkaina. Tässä annoksessa noin 3-4 rkl ja runsaat sellaiset.
Tässä annoksella oli kalavuokana 2 litran vetoinen leipävuoka.