Ainekset
800 g peuran jauhelihaa
3 rkl vahvaa sinappia
2-3 rkl puolukkahilloa
reilu 1 dl puolukkaa (pakaste)
1 prk creme fraiche (200g)
1 dl korppujauhoa
suolaa
mustapippuria rouheena
1 – 2 tl timjamia
1 – 2 tl valkosipulijauhetta
1 – 2 tl sipulijauhetta
öljyä paistamiseen
Resepti
Ota jauheliha lämpenemään. Laita kulhoon muut ainekset ja sekoita hyvin. Mausteita oman maun mukaan. Ohjeessa arvio, minkä verran itse laitoin. Anna turvota noin 15-20 minuttia. Sekoita joukkoon jauheliha mahdollisimman nopeasti. Pyöräytä tasakokoisia lihapullia.
Paista pannulla väri pintaan, ja loppupaista uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia.
Kastike
8 dl vettä
2 kpl lihafondi
1 prk kuohukermaa 3,3 dl
suolaa + mustapippuria rouheena
2-3 rkl puolukkahilloa
Maizena suuruste ruskeille kastikkeille
Kiehauta vesi ja lisää joukkoon fondit, puolukkahillo, ja kuohukerma. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Tässä vaiheessa voi lisätä suolaa ja mustapippurirouhetta varovaisesti. Huomaa fondin suola. Nosta joukkoon lihapullat, saosta maizenalla haluttuun paksuuteen. Tarkista maku. Lisää halutessasi mausteita.
Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden, muusin tai paistettujen perunoiden kera. Annoksen kruunaa lusikallinen tai pari puolukkahilloa.