Puolukkaiset peurapyörykät

0
(0)

Ainekset

800 g peuran jauhelihaa
3 rkl vahvaa sinappia
2-3 rkl puolukkahilloa
 reilu 1 dl puolukkaa (pakaste)
1 prk  creme fraiche (200g)
1 dl korppujauhoa

suolaa
mustapippuria rouheena
1 – 2 tl  timjamia
1 – 2 tl valkosipulijauhetta
1 – 2 tl sipulijauhetta

öljyä paistamiseen

Resepti

Ota jauheliha lämpenemään. Laita kulhoon muut ainekset ja sekoita hyvin. Mausteita oman maun mukaan. Ohjeessa arvio, minkä verran itse laitoin.  Anna turvota noin 15-20 minuttia. Sekoita joukkoon jauheliha mahdollisimman nopeasti.  Pyöräytä tasakokoisia lihapullia. 

Paista pannulla väri pintaan, ja loppupaista uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Kastike

8 dl vettä
2 kpl lihafondi
1 prk kuohukermaa 3,3 dl
suolaa + mustapippuria rouheena
2-3 rkl puolukkahilloa
Maizena suuruste ruskeille kastikkeille

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon fondit, puolukkahillo,  ja kuohukerma. Anna kiehua hiljalleen  noin 10 minuuttia. Tässä vaiheessa voi lisätä suolaa ja  mustapippurirouhetta varovaisesti. Huomaa fondin suola.  Nosta joukkoon lihapullat, saosta maizenalla haluttuun paksuuteen. Tarkista maku. Lisää halutessasi mausteita.

Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden, muusin tai paistettujen perunoiden kera. Annoksen kruunaa lusikallinen tai pari puolukkahilloa.

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa