Ainekset
4 isoa porkkanaa
8 keskikokoista perunaa (Annabelle)
1 puntti kevätsipulia
1 puntti tilliä
*6-8 keitettyä kanamunaa
1-2 pss pakasteherneitä
2 – 3 kpl suolakurkkua/ ½ prk maustekurkkukuutioita
suolaa
mustapippuria rouhittuna
Ohje
Höyrytä perunat ja porkkanat kypsiksi. Saa jäädä hieman napakaksi.
Kuori ja kuutioi.
Sulata herneet
Keitä kanamunat (7-9 minuutin), jäähdytys, kuori ja *silppua pieneksi esimerkiksi munaleikkurin avulla.
Pilko suolakurkut pieneksi kuutioiksi.
Suikaloi kevätsipuli ohuen ohuiksi renkaiksi.
Hienonna tilli.
Yhdistä kaikki ja sekoita hyvin.
*Voit vaihtoehtoisesti tarjoilla kanamunat toisessa astiassa tai asettaa ne lohkoina annoksen päälle.

################################
Kastike
150-200 g smetanaa L
200 g creme frainche L
musta- ja valkopippuria rouhittuna
suolaa oman maun mukaan
3-4 rkl vahvaa itse tehtyä sinappia(L) tai Dijon sinappia
Kastikkeen valmistus
Sekoita kaikki ainekset. Tarkista maku. Sekoita salaatin joukkoon.
Anna maustua vähintään 4h, mutta mielellään yön yli jääkaapissa. Tarjoa sellaisenaan tai lisukkeena.
