1 kpl reilu kilon painoinen tuore kalkkunan rintafilee
1 pkt 170g HK pekonia
Poista kalkkunafilee pakkauksestaan ja aseta uunivuokaan. Lado pekonisiivut limittäin fileen päälle. Laita pekonien reunaosat fileen alle. Näin pysyy siististi paketti koossa. Ei haittaa, vaikka jää rakoja eli ei ole joka kohdin ihan limittäin.
Aseta paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan.
Paista ensin kuumassa uunissa eli 250°C noin 20-30 min ja tämän jälkeen tiputa uunin lämpötila 150°C. Paista kalkkunafilettä, kunnes sisälämpötila on 73-75°C.
Kääri folioon ja anna vetäytyä. Leikkaa siivuiksi.
Helppo, nopea ja herkullinen. Pekoni tuo makua ja pitää kalkkunan mehevänänä (ellet ylipista kuivaksi).
Tarjoa mustaherukkahyytelön kanssa.
Digitaalinen hälyttävä paistomittari on loistava hankinta. Suositukset sille.

