Ainesosat
perunamuusia
1 iso purjo
2 pss babyporkkanaa (Pirkka)
1 pss vihreitä papuja
1 pss herneitä
1-½ dl kuohukermaa (L)
tilkka vettä
suolaa
mustapippuria myllystä
valkopippuria myllystä
1 kpl kasvisfondi
rasvaa kuullottamiseen + vähän paistoksen pinnalle
Työvaiheet
Tähän käytetään ylijäänyt perunamuusi, tai teet jauheesta muusin. Itse tein tätä varten muusin. Tässä annoksessa on perunamuusi tehty reiluun 2kg perunaa.
Leikkaa purjosta kantapala pois ja. Halkaise purjo ja huuhtele hyvin hiekat ja muu roska pois. Taitekohdassa on yleensä pahimmat roskat. Viipaloi purjo. Pienennä pavut 2-3 osaan.
Kuullota purjoa miedolla lämmöllä rasvassa. Lisää hetken kuluttua porkkanat ja pavut. Pyörittele näitä hetki pannulla. Mausta. Lisää herneet ja tilkka vettä. Sekoittele ja lisää fondi. Kun fondi on liuennut lisää kerma. Kuumenna ja tarkista maku. Lisää mausteita halutessasi. Huomioi, että kaikki on kuumentuneet ja hieman kypsyneitä. Uuni hoitaa loput.
Voitele vuoat. Aseta vuoan pohjalle ensin kasvismassa ja lopuksi muussi. Tasoita pinta ja tee lusikalla/veitsellä/haarukalla kuvioita halutessasi. Lisää pinnalle muutama voinokare, hieman oliiviöljyä tai pullomargariinia.
Paista 200°C keskitasolla kunnes pinnalta kauniin ruskea. Noin 40 minuuttia.
*Käyttämäni kasvikset olivat vielä hieman kohmeisia. Pavut sai nopeasti saksilla pieneksi.