Ainekset:
6 omenaa
½ dl ruokokidesokeria
*2 tl jauhettua ceylonin kanelia
1 tl jauhettua neilikkaa
1 rkl vaniljatahnaa
½ dl mantelirouhetta
2-3 rkl vettä
tilkka rasvaa vuoan pohjalle.
Ohjeet:
Laita vuoan pohjalle tilkka rasvaa.
Poista siemenkota ja kuori omenat. Kuutio ne pieniksi kuutioiksi. Laita omenat vuokaan ja lisää muut aineet. Sekoita kaikki ainekset hyvin.
Tasoita omenat siten, että pohjalla on tasainen kerros. Ei tarvitse painaa tiiviiksi levyksi.
Paista keskitasolla 200 asteessa 10 minuuttia.
Muruseos
2 dl taloussokeria
4 dl vehnäjauhoja
125 g pullomargariinia tai sulatettua voita ½ tl vaniljasokeria ½ tl ruokasoodaa
Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. Nostele lusikalla muruseosta omenoiden päälle tasainen kerros. Varo kuumaa astiaa.
Jatka paistamista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä. Tarjoa huoneenlämpöisenä vaniljaisen kastikkeen, vaahdon tai kreemin kera.
* Itse käytän ceylonin kanelia, jossa on alhainen kumariinipitoisuus.
Maku on silti yhtä hyvä. Tavallinen kaneli käy yhtä hyvin.
Vuoan koko 34×23 cm.