- 1 nippu Pirkka kevätsipuli
- 375 g kirnuvoita
- Arkki leivinpaperia tai tuorekelmua
Resepti
Nosta voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön pehmenemään. Vaihtoehtoisesti voit kuutioita voin pienemmäksi, jolloin pehmeneminen nopeutuu.
Huuhtaise kevätsipuli ja siisti jos tarpeen. Silppua kevätsipuli mahdollisimman pieneksi.
Sekoita pehmennyttä voita hieman ja lisää joukkoon kevätsipuli. Sekoita hyvin.
Nostele tasainen vana maustevoita arkin/kelmun melkein keskiosaan. Rullaa arkkia massan ympäri ja muotoile tasaisen tangon muotoon. Käytä apuna leivinpaperin reunoja ja kierrä varoen.
Taita päädyt alle ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Viipaloi haluamasi kokoinen pala ja kruunaa sillä annoksesi pihvi, kala tai jopa pasta-annos.
Käytä tuote muutaman päivän aikana. Toki voit pakastaa osan, mutta huomioi, ettei säily siellä ikuisuuksia. En säilöisi 2 kuukautta enempää. Pakastaessa suosittelen pakastamaan annosnapeiksi leikattuina. Emme lisänneet suolaa tai muita mausteita. Voissa oli suolaa ja muissa ruoissa. Tämä maustevoi oli raikas maultaan.