Lohimousse ainekset
- 4 dl vispikermaa
- 200g kypsää lohta maun mukaan
- 15 kpl sitruunatäytteisiä oliiveita
- tillisilppua
- 5 liivatelehteä
- 150g creme frainche
- ½ dl sitruunamehua
- vajaa 1tl mustapippurirouhetta
Vuoraa yksi iso noin 1l vetoinen tai muutama pienempi astia elmukelmulla.
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Paloittele lohi . Silppua pieneksi myös oliivit.
Laita liivatteet kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
Sekoita keskenään kala, creme frainche, oliivit, tilli ja mustapippuri.
Kuumenna mehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä hetki. Kaada liivateseos ohuena nauhana lohiseokseen kokoajan sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita.
Nostele seos vuokiin, tasoita pintaa ja peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Yksi kommentti artikkeliin ”Lohimousse”