Kylmäsavulohikiusaus

0
(0)

Valmistukseen tarvitset:

3 pss eli 1,5 kg perunasuikale

400 g kylmäsavustestettua lohta/kirjolohta

4 prk Juustoportin laktoositon ruokakerma 10% (3,3 dl)

1 nippu kevätsipulia

tilliä maun mukaan*

suolaa

mustapippuria rouheena

valkopippuria rouheena

hieman rasvaa vuoan voiteluun

Valmistusohjeet

Voitele vuoka kevyesti.  Laita  noin 1½ pussia perunasuikaletta vuoan pohjalle. Laita joukkoon mausteita oman maun mukaan. Sekoita hieman.  Lisää silputtu kevätsipuli ja osa tillisilppua. Lado päälle tasaisesti lohisiivut.

Laita loput tillisilput lohisiivujen päälle.  Lisää loput perunasuikaleet ja mausta suolalla, musta- ja valkopippurilla. Huomaa, että kylmäsavulohi itsessään on voimakassuolainen.

Kaada päälle ruokakermat tasaisesti. Voit vähän painella perunoita, jos tuntuu vyöryvän yli.

* Itsellä oli pari jämäerää tillisilppua pakastimessa.  Arvioin, että sitä oli  kaikkineen noin 1½ dl

Kiertoilmassa  150*C  1h 30 min

Tämän jälkeen tiputin lämpötilan 100*C ja annoin olla  uunissa noin 45 min.

Laita päälle suokaa jos tummuu liikaa.

Vuokana Ikea Koncis 26 x 20 cm.

** Laitoin lohivuoan uunipellin päälle,jossa oli suojana leivinpaperia. Näin ei tule isompaa sotkua.

Kuinka hyödyllinen tämä kirjoitus oli?

Klikkaa tähteä ja anna oma arvostelusi!

Keskiarvo 0 / 5. Arvostelut: 0

Ei vielä arvosteluja - ole sinä ensimmäinen!

Koska mielestäsi tämä oli hyödyllinen...

Seuraa meitä Facebookissa!

Vastaa