Valmistukseen tarvitset:
3 pss eli 1,5 kg perunasuikale
400 g kylmäsavustestettua lohta/kirjolohta
4 prk Juustoportin laktoositon ruokakerma 10% (3,3 dl)
1 nippu kevätsipulia
tilliä maun mukaan*
suolaa
mustapippuria rouheena
valkopippuria rouheena
hieman rasvaa vuoan voiteluun
Valmistusohjeet
Voitele vuoka kevyesti. Laita noin 1½ pussia perunasuikaletta vuoan pohjalle. Laita joukkoon mausteita oman maun mukaan. Sekoita hieman. Lisää silputtu kevätsipuli ja osa tillisilppua. Lado päälle tasaisesti lohisiivut.
Laita loput tillisilput lohisiivujen päälle. Lisää loput perunasuikaleet ja mausta suolalla, musta- ja valkopippurilla. Huomaa, että kylmäsavulohi itsessään on voimakassuolainen.
Kaada päälle ruokakermat tasaisesti. Voit vähän painella perunoita, jos tuntuu vyöryvän yli.
* Itsellä oli pari jämäerää tillisilppua pakastimessa. Arvioin, että sitä oli kaikkineen noin 1½ dl
Kiertoilmassa 150*C 1h 30 min
Tämän jälkeen tiputin lämpötilan 100*C ja annoin olla uunissa noin 45 min.
Laita päälle suokaa jos tummuu liikaa.
Vuokana Ikea Koncis 26 x 20 cm.
** Laitoin lohivuoan uunipellin päälle,jossa oli suojana leivinpaperia. Näin ei tule isompaa sotkua.